Bıçaklar kurban için bileniyor

Bıçaklar kurban için bileniyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla bıçak bileme çarkları da dönmeye başladı.

Kurbanını daha rahat kesmek isteyen vatandaşlar soluğu bıçak satıcıları ve bileyicilerinde alıyor. Bıçak bilemenin fiyatı 1 ile 1,5 TL arasındayken iyi bıçağın fiyatı 10-15 TL arasında değişiyor.Çubuk'ta hemen her köşe başına tezgâh açanlar, vatandaşın bıçak ihtiyacını karşılıyor, ya da mevcut bıçakların bakımı yaptırıyorlar.


Çarkı başında bıçak bileyen Hüseyin Özdoğan , bayramın yaklaşması ile işlerinin açıldığını ifade etti. 13 yaşından beri baba mesleği olan bıçak bileyiciliğini yapan Bayırlı, işlerinin iyi olduğunu belirterek, günde ortalama 70 bıçak bilediğini söyledi. Bıçakları 1 TL satırları ise 2 TL'ye bilediğini belirten Özdoğan, 'Vatandaşlar bayram öncesinde bıçaklarını bileylettirme telaşına düştüler. Son günlerde büyük bir rağbet var. Bunun yanında bıçak satışlarımızda çok arttı. Bıçakları 5 ile 20 YTL arasında satıyoruz. Yeni bıçak alan vatandaşlarımızı Çin malı bıçak almamaları konusunda sürekli uyarıyoruz. Fiyatlarının ucuz olmasından dolayı tercih edilen bu bıçaklar çok kolay kırılabiliyor ve bu da kurban kesiminde tehlikeye neden olabiliyor.' dedi.


Bıçak bileme işlerini son günlere bırakan vatandaşların sıkıntı yaşabileceğini hatırlatan Hüseyin Özdoğan, yoğunluk nedeniyle gece geç saatlere kadar çalıştıklarını kaydetti.


Özdoğan , bayram sabahı kesilen kurbanların ardından çok sayıda vatandaşın acil servislere gittiğini belirterek, 'Kurban keserken dikkatli olunmalı. Çünkü keskin bıçak zarar verebilir.' diye vatandaşlara uyarıda bulundu.






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.