Besiciler Uyarıldı

Besiciler Uyarıldı

Çubuk Kaymakamlığından yapılan yazılı duyuruda, havaalanı çevresinde ve merkez mahallelerde bulunan besici, tavuk çiftliği ve gübrecilerin faaliyetlerini durdurmaları veya merkezden uzak alanlara gitmeleri istendi.

        Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı imzası ile yapılan yazılı duyuruda, Mahalli Çevre Kurulu’nun 14.09.2010 tarih ve 2010/41 sayılı kararı gereğince alınan kararlara dikkat çekildi. Duyuruda şunlara yer verildi;

’’Esenboğa Havalimanı, etrafında gerçekleştirilen gübre kurutma faaliyeti nedeni ile kötü kokuya maruz kalmaktadır.  Esenboğa Havalimanı çevresindeki kötü kokunun azaltılması için, Çubuk ve Akyurt İlçelerinde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren gübre işleme faaliyetlerinin durdurulmasına ve 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili yönetmeliklerde belirtilen tedbirlerin alınması şartı ile Çubuk ve Akyurt Kaymakamlıklarınca da uygun bulunacak başka alanlarda yapılması için halihazırda bulundukları yerlerden taşınmaları. Havalimanı çevresinde faaliyet gösteren işletmelerden Büyükşehir Belediyesince kapatılmamış ve Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne üye olmamış olan besi çiftlik sahiplerine,  2872 Sayılı Çevre Kanunu ve ilgili yönetmeliklerde belirtilen tedbirlerin alınması şartı ile en geç 29 Kasım 2010 tarihine kadar süre tanınmasına, bu tarihten sonra faaliyetlerine müsaade edilmeyecek. Havalimanı çevresinde işletme ruhsatı olmadan faaliyet gösteren kanatlı hayvan çiftliklerinin bölgeden taşınmaları için kendilerine azami 1 yıllık süre verilecek’’ denildi.

Ayrıca duyuruda ruhsatsız faaliyet gösteren sığır besi işletmeleri ve kanatlı hayvan çiftlikleri ile ilgili izleme, denetim,  kontrollerin ve müeyyidelerin belediyeler tarafından yapılmasına karar verildiği de vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.