Besi Ahırına Cezaya Tepki

Besi Ahırına Cezaya Tepki

Çubuk Belediyesi, işyerlerine çifte standart uyguladığı gibi ahırlara da çifte standart uyguluyor.

                                                                          

   Haber: Şuayip YAMAN

            Çubuk Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğüne bağlı Zabıta Ekibi; Yıldırım Beyazıt Mahallesi Berat Caddesi No:46 adresinde ikamet eden Halis Çubukçu’ya ait besi ahırında yapılan incelemeler neticesinde, özellikle ilçe merkez Paşa Mezarlığına yakın olması, (mezarlık ziyaretçileri açısından kötü koku ve kötü görüntü) çevre ve görüntü kirliliği oluşturduğu, insan sağlığını tehdit ettiği tespit edilerek,

 

            Zabıta Yönetmeliği Ahır ve Ağıllar Madde: 25 ile yine Zabıta Yönetmeliği Gübrelikler Madde:2 ‘ye göre besi ahırı sahibi hakkında 15 Haziran 2010 tarihinde tespit tutanağı tutmuş.   

 

            Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün tanzim ettiği 16.06.2010 tarihli raporuna istinaden, belediye encümeninin 23.06.2010 tarih ve 186 nolu kararı gereğince ilgili şahsa 1.000 TL. para cezası verilmesine karar verilmiştir.

 

            Aynı gerekçelerle E.Ç.’ye de 1000 TL. para cezası verilmiştir.

cezali.jpg

 

            Besi ahırı sahibi Halis Çubukçu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Belediye Başkanımız Lokman Özden 14 Haziran 2010 tarihinde zabıta ekibi ile geldi. Bir gün önce yağan sağanak yağmur ilçenin her yerinde olduğu gibi evimin önünü de doldurmuştu. Başkan bunları gördü. Birkaç gün sonra da sadece bana ekip gönderdi. Onlar da hiç dinlemeden tutanak tutup gittiler. Sonra da savunmam alınmadan ceza geldi. İhbarname vermede hızlı olan belediye ekipleri ne hikmetse iş alt yapıya gelince yavaşlıyorlar.

 

            Oturduğumuz evler yoldan bir metre aşağıdadır. Kanalizasyon olmadığı için çevre de  biriken sular benim evimin önünde birikiyor.

 

             Belediye yağmur suyuna çare bulamamış, çareyi biz gariban vatandaşlara ceza kesmekle bulmuştur.

 

Zaten gördüğünüz gibi oturduğumuz yerde de alt yapı yok. Yağmur yağdığında her tarafı su bastığı gibi, Berat Caddesi’nde yağmur suyu kanalı ve bir set (bordur taşı) olmadığı için, Cadde üzerinde biriken sular evlerin bulunduğu avluya akıyor.  Çoğu zamanda evlerin önünü, yolları, bodrum katlarını ve ahırları su basıyor.

 

Kanalizasyon bağlantılarımız yok. Birkaç evin tuvaletindeki şeyler bir kapalı çukurda birikiyor. Bunu kürek ve kovalarla Cadde üzerindeki kanalizasyon kapağını kaldırarak buraya boşaltıyoruz. Ne yazık ki bu kanalizasyonunu da gideri yok. Yarın burası da dolarsa halimiz nice olur?

 

 Çevrede besi ahırı olan sadece ben değilim. Çevremde neredeyse hemen herkesin besisi var. Şöyle ki; Benim ikisi buzağı olmak üzere 4, E.Ç.’nin 8, H.Ç.’nin 4, Y.A.’nın 6 ve H. Ç.’nin de 15 büyükbaş hayvandan oluşan besi ahırları var. Daha örnek verebilirim. Hepsinin de hayvan gübreleri dışarıda.. Sadece bana ve E.Ç.’ye cezai müeyyide uygulanıp, diğerlerine uygulanmaması garip, bir o kadar da düşündürücü değil mi? Eğer ceza kesilmesi gerekirse hepimize kesilmesi gerekmez miydi?  Ama yetkililer kendi eksikliklerinin faturasını bize kesmişlerdir.

 

Burada şahsıma yargısız infaz yapılmıştır.

 

İnsanlar arasında neden ayrı-gayrı yapılıyor? Hani nerede hak, adalet ve eşitlik ? ” diyerek sitemlerini dile getirdi.

 

c.jpg

 

ceza.jpg

 

 

 

cezasiz2.jpg

 

cezasiz.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum