Belmek Kursiyerlerinden Sergi

Belmek Kursiyerlerinden Sergi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Belediye Meslek Edindirme Kursu (BELMEK) kursiyerleri tarafından hazırlanan yıl sonu sergisi açıldı.

Yavuz Selim Mahallesi PTT Caddesi'nde bulunan BELMEK kurs binasında açılan serginin açılışına Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve eşi Ayten Özden, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, BELMEK Bölge sorumlusu Şaban Divanlıoğlu ile kursiyerler katıldı. Açılış, kursiyerlerin kursları hakkında yaptıkları tanıtıcı konuşması ve kurdelenin kesilmesi ile başladı.

Okuroğlu, törende yaptığı konuşmada, BELMEK kurslarının hanımlara katkısını ve bugüne kadar BELMEK'ler de verilen hizmetleri anlattı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de BELMEK kursunun önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade etti. İlçelerindeki kursiyerlerin birbirinden değerli eserleri profesyonel sanatçılar gibi yaptıklarını söyleyen Özden, hanımların kendilerine fırsat verildiğinde neler yapa bileceklerini kurslarda yaptıkları ürünlerle gösterdiklerini belirtti. Özden, "BELMEK kurslarında hanımların boş zamanlarının değerlendirilmesi, kendi evlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmelerinin yanı sıra edindikleri becerilerle aile ekonomilerine de katkıda bulunmalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kursları açan başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek'e ve ekibine teşekkür ederiz. Biz her konuda Büyükşehir belediyemiz ile birlikte hareket ediyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biride BELMEK ve BELTEK kurslarıdır. Bu kurslar Ankaralıların iftihar ettiği hizmetlerdendir" dedi.

Özden ve Okuroğlu'nun birlikte açılışını yaptığı ve 100 kursiyerin eserlerinin sergilendiği BELMEK kurs yerinde sergilenen çok sayıda nakış, resim, çini gibi eserleri ilgiyle gezerken, kurs yetkililerinden birbirinden değerli eserler hakkında da bilgi aldılar. Sergide kurs hocası Berrin Alkan tarafından Başkan Özden'e tablo hediye edildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.