BELMEK kayıtları başladı

BELMEK kayıtları başladı

Ankara Büyükşehir BELMEK kayıtları başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 19 yıldır başarıyla yürüttüğü ve bugüne kadar 213 bin 218 Başkentli kadının hayatına yeni bir pencere açan BELMEK, kayıtların ardından 16 Eylül 2013 tarihinde yeni eğitim dönemine “merhaba” diyecek.

Başkentli kadınların yeni bilgi ve becerilerle donatılması ve meslek sahibi olmalarına aracı olmak amacıyla 1994 yılında başlatılan BELMEK, kısa dönemde tüm Türkiye’ye de örnek oldu. Kentin dört bir yanında en ücra köşelere kadar yayılan, her yıl binlerce kadına ulaşan kurslar, kadınlara hem meslek sahibi olma hem hobi edinme hem de kaliteli zaman geçirme imkanı sunuyor.

Ankara’da BELMEK çatısı altında bu yıl 7 bölgede, 153 kurs yerinde, 31 branşta, 430 usta öğretici ile kurslar düzenlenecek.

“HER EV BİR ATÖLYE OLACAK”

“Her ev bir atölye olacak” sloganıyla ilk kursiyerlerini kabul eden ve bu amaç doğrultusunda başarı hikayeleri ile örnek olan BELMEK, bugüne 213 bin 218 kursiyere hizmet verdi.

Hem Ankaralı hanımların vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini hem de meslek sahibi olmalarını sağlayan kurs merkezlerinin bir süre sonra müdavimi olan kadınların kimi nakış ustası, kimi el sanatları ustası, kimi de resim, rölyef, mozaik gibi dallarda sanatçı kimliğine kavuştu. BELMEK kursiyeri hanımların el emeği göz nuru ebruları, çinileri, nakışları, yaptıkları pek çok güzel işler evlerinin en güzel köşelerini süslüyor. “Evde boş boş oturmak yerine ben de yeteneklerimi geliştirerek, yeni bir şeyler öğrenmek istiyorum” diyerek, meslek kapısı BELMEK’lere koşan hanımlar, kurslarda kurdukları dostluk ve arkadaşlıklarla da sosyal yaşamın içerisinde keyif dolu anlar yaşıyorlar.

31 AYRI BRANŞTA, UZMAN HOCALARDAN KURS


Başkentli her kadının, şehrin dört bir tarafında oluşturulan merkezlerde katılabileceği kurslar, 16 Eylül 2012 tarihinde başlayıp, 13 Haziran 2013 tarihine kadar devam edecek.

Kurslara katılmak isteyen kadınlar, 16 Eylül’e kadar 1 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle birlikte, Altındağ, Çankaya, Çayyolu, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle’deki BELMEK bölge merkezlerine giderek kayıt yaptırabilecek.

Kurslar, bu yıl “Makine Nakışı, El Nakışı, Sim Sırma, İğne Oyası, Şiş Dantel, Tel Kırma, Dantel Anglez, Giyim, Mefruşat, Patchwork, Trikotaj, Yorganlama, Ahşap Boyama, Kumaş Boyama, İpek Pentur, Tezhip-Hat, Minyatür, Ebru, Çini, Seramik, Mozaik, Rölyef , Ahşap Rölyef, Taş Bebek, Takı Tasarımı, Gümüş İşlemeciliği, Turistlik El Sanatları, Ev Ekonomisi-Yemek, Resim, Kilim, El Örgücülüğü” olmak üzere toplam 31 branşta yapılacak.

BELMEK merkezlerinin adres ve telefon numaraları:

Altındağ Bölgesi : 347 93 70

Çankaya Bölgesi : 433 82 71

Çayyolu Bölgesi : 235 78 64

Keçiören Bölgesi : 352 44 52

Mamak Bölgesi : 320 56 17

Sincan Bölgesi : 271 03 42

Yenimahalle Bölgesi : 315 62 99

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.