Belediyeden Mevsimlik Çiçek Ekimi

Belediyeden Mevsimlik Çiçek Ekimi

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce parkları, kavşakları ve refüjleri süsleyecek mevsimlik çiçeklerin ekimi.

 Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce parkları, kavşakları ve refüjleri süsleyecek mevsimlik çiçeklerin ekimi yapılıyor.

Çubuk'ta park ve refüjlerde ihtiyaç duyulan çiçekleri belediye kendi bünyesinde yetiştirmek için tohum ekimine başladı. Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri oluşturulan seralarda 78 bin mevsimlik çiçek yetiştirmek amacıyla çalışmalarına başladı.

Kadife, petunya, yıldız, ateş çiçeği, mine, camgüzeli, horozibiği, Çin karanfili, hüsnü Yusuf, sardunya ve menekşe gibi yaklaşık 7 çeşit süs çiçeği üretimine başladıklarını söyleyen Park ve Bahçeler Müdürü Bahri Şahin, yaklaşık 3 ay sonra ilçenin park ve refüjlerini çeşitli renklerdeki çiçeklerle donatacaklarını belirtti.

Bin bir zahmetle yetişen çiçeklerin dikilmesi ile şehrin görüntüsüne ayrı bir estetik katılacağını vurgulayan Şahin, "Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden, yeşile ayrı bir önem veriyor. Oluşturduğumuz koruluklar ve ilçenin çevresine diktiğimiz ağaçların yanında, kent estetiğini oluşturan parkların, refüjlerin ve kavşakların bitkilerle süslenmesini de yapıyoruz. Amacımız şehrimizin daha modern ve güzel bir görünüme kavuşmasıdır" dedi.

Kendi seralarında ilçenin dört bir yanını süsleyecek çiçek üretimini yapmaya başlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaptığı bu üretimle dışarıdan bitki alımını asgari seviyeye indirdiğini vurgulayan Belediye Başkanı Lokman Özden, toplam 6 serada gerçekleştirilen üretimde 78 bin adet mevsimlik çiçeğin mayıs ayında toprakla buluşacağını kaydetti. Özden, "Çiçekler, ilçemizin coğrafi ve klimatolojik verilerine dayalı seçilirken, ekiplerimiz tarafından büyük bir profesyonellikle üretiliyor" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.