Belediyeden ilaçlama çalışması

Belediyeden ilaçlama çalışması

Havaların erken ısınması ve mevsimin ortalama sıcaklarının üzerinde seyretmesi sıkıntı doğurduğu şu günlerde, Çubuk Belediyesi Veteriner Hizmetleri gece gündüz demeden ilaçlama yapıyor.

 

Çubuk İlçesi konumu nedeni ile İç Anadolu’nun hayvancılık merkezi de olarak bilinmekte. Ayrıca ASKİ tarafından ilçenin altyapısı yeniden imar edildiğinden açılan kanallar sinek oluşumu için uygun zeminler oluşturmakta. Çubuk Belediyesi Veteriner Hizmetleri sinek oluşumunu minimize etmek için gece gündüz demeden ilaçlama yapıyor.

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca şunları söyledi;” Belediyemiz Veteriner Hizmetleri ekipleri gece gündüz demeden haşere ile mücadele etmektedir. Ayrıca haşere ile mücadele kapsamında Kaymakamlık tarafından kurulan denetim ekipleri ahırların çalışmasını aylık periyotlarda düzenli olarak denetleyerek ıslah çalışmasını sağlayacaklar. Yapılan çalışmalar da ahırlar atıklarını sıvı ve katı olarak ayıracaklar. Buralarda biriken atıklar uygun görülen toplama alanlarına taşınarak ilaçlama yapılacaktır. Ahır sahipleri ve gübre toplama işini yapan vatandaşlarımız koku ve sinekle mücadelesinde azami gayreti göstermekle mükelleftirler. Aksi hallerde denetim ekiplerinin tespitine istinaden yasal ceza uygulanacaktır. Mahallelerimizin belirlenen program çerçevesinde

 periyodik olarak ilaçlanması devam etmektedir.” Dedi.

 

Çubuk Belediyesi Veteriner Hizmetleri Servis Sorumlusu Mehmet Akif Topçu’da vatandaşlarımızın konuya gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir diyerek ve ekledi. Haşere ile mücadele konusunda vatandaşlarımız şikâyetler ve istekler için  837 30 75 nolu telefonu araya bilirler dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.