Belediye’den Ev Hanımlarına Aşçılık Kursu

Belediye’den Ev Hanımlarına Aşçılık Kursu

Çubuk Belediyesi, İŞ-KUR ve Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi işbirliğiyle açılan ‘Aşçı Yamağı (Çıraklık) Kursu’nu tamamlayan kursiyerler eğitimlerini tamamladı.

Çubuk Belediyesi, İş-Kur ile Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin ortaklaşa düzenlemiş oldukları 'Aşçı Yamağı Kursu'nu başarı ile bitiren 25 kursiyer, kendi elleriyle yapmış oldukları yemekleri uygulamalı olarak gösterdiler.

İlçede ilk kez düzenlenen Aşçı Yamağı (çıraklık) Kursu ile birlikte 25 ev hanımı İş-Kur sayesinde meslek sahibi oldu.

Öğretmenler ve usta aşçılar nezaretinde 3 ay kursa tabi tutulan 25 bayan kursiyer, önce teorik bilgiler aldılar. Ardından, pratik ve uygulamalı kurs alan ev hanımları, hem yemek yapmayı öğrendiler hem de İş-Kur'dan günlük harçlık aldılar. Üç aylık kurs sonucunda kendi elleriyle yapmış oldukları yemekleri Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi uygulama atölyesinde protokol üyelerine tattıran gençler, protokol üyelerinden de tam not aldılar.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan kursiyerleri mutfaklarında ziyaret ederek eğitimleri hakkında bilgi aldı.

Öğrencilerin doğrama tekniklerini gösterdiği mutfakta, Kaymakam Şahin’de doğrama teknikleri hakkında ustalığını göstermeyi ihmal etmedi.  

İş ihtiyacı olanları kalifiyeli yetişmesini sağlamak için bu tip kurslar açtıklarını belirten Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan , ‘’Bu kursları açmamızdaki en büyük düşüncemiz ev hanımlarımızı bir meslek sahibi yapmaktır. Bu kapsamda da 'Ne olsa yaparım, ne iş olsa yaparım' düşüncesi ya da söylemi yerine 'ben işimde uzmanım' diyebilen kişiler yetiştirerek, daha iyi şartlarda iş bulmalarını sağlamak istiyoruz‘’ dedi.

Projede eğitmen olarak görev aldığını söyleyen Yayla Karadeniz lokanta işletmecisi Süleyman Cici’de, açılan kursun sektörün ihtiyacı olan yetişmiş elemanı sağlama açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Kendisini geliştirmek için ve iyi bir işe girebilmek için kursa katıldığını söyleyen Ebru Çınar, kursta çok faydalı ve önemli bilgiler öğrendiklerini belirtti.

Yemek yapmaya aşık olduğu için kursa katıldığını anlatan Gönül Bağ, ‘’Yöresel yemekleri öğrendiğimiz için çok seviyorum. Örneğin bir tabağın, masanın nasıl giydirildiğini, dekoru, bıçak kullanmayı bunların hiçbirini bilmiyorduk, sağ olsun Hakan ustam, Mine ustam, Süleyman ustam bunların hepsini bize öğrettiler. Açılırsa inşallah kalfalık kursuna da katılacağım’’ şeklinde konuştu.  

ascilik-kursu1-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.