Belediye'den Çöp Poşeti

Belediye'den Çöp Poşeti

Çubuk Belediyesi yeni uygulamaya koyduğu sistem ile her gün mahallelerden çöpleri önceden belirlenen saatlerde topluyor

. Vatandaş belirlenen saatlerden önce çöplerini toplama yerlerine koyduğu zaman poşetlere kedi, köpek gibi hayvanların yaklaşmaması için özel çöp poşetleri ürettirildi.

Poşetler ve çöp toplama sistemi hakkında bilgi veren Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Bektaş şunları söyledi;” İlk etapta Cumhuriyet Mahallemizde başlattığımız uygulama ile konut ve iş yerlerinden daha önce belirlediğimiz saatlerde temizlik ekibimiz çöpleri toplama merkezlerinden her gün almaktadır. Yalnız bu uygulamayı başlattığımızda, vatandaşın çöplerini rast gele poşetler koyduklarını tespit ettik ve o günden itibaren Belediye Başkanımız Adem Tuğluca’nın emri ve direktifleri ile özel olarak çöp poşetleri satın alarak vatandaşlara dağıtımını yaptık. Çöp poşetlerinin bir özelliği kokulu olması ve kedi, köpek gibi hayvanların poşetlere yaklaşamamasıdır. Bu uygulama sayesinde çöp toplama yerlerinde koku sinek ve benzeri durumlar ile karşılaşılmamaktadır. Vatandaş ve personelin uygulamadan son derece memnun oldukları tespit edilmiştir” dedi.

Vatandaşların Çöp poşeti dağıtan personeli ilk gördüğünde önce şaşkın, şaşkın bakması ardından uygulamadan dolayı Belediye Başkanına teşekkür etmesi gözlerden kaçmıyor.(H.Yiğiner)



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.