Belediye Satranç Turnuvası Başladı

Belediye Satranç Turnuvası Başladı

Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği turnuva başladı.

 Turnuvanın açılışı nedeniyle Çubuk Belediyesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törene Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Kul, Türkiye Satranç Federasyonu Ankara Temsilcisi Hulusi Cihangir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak'ın yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Kaymakam Dallı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, satranç sporunun önemine değindi. Satrancın zeki insanların sporu olduğunu kaydeden Dallı, bu sporu oynayanların neyi nerede, nasıl ve ne zaman yapacağını iyi bildiklerini söyledi. Konuşmaların ardından Dallı, ilk hamleyi yaparak şampiyonayı başlattı.

Başkan Özden de İletişim, Dostluk ve Sanat Fuarı devam ederken, önemli bir şampiyonaya daha ev sahipliği yaptıklarını hatırlatarak, Çubuk'un tüm aktivitelerin odağı haline geldiğini vurguladı. Öğrencilere başarı dileyen Başkan Özden, eğitime yapılan hiçbir yatırımın da boşa olmadığını söyleyerek, 'Genç nüfusumuz bizim en önemli gücümüz. Biz onlar için ne yapsak azdır' dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak da organizasyona yaptıkları ev sahipliği nedeniyle Başkan Özden'e teşekkür etti. Turnuvaya 600 öğrencinin başvurduğunu da söyleyen Toprak, önümüzdeki yıl ulusal boyutta bir turnuvaya ev sahipliği yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaymakam Dallı ve Başkan Özden, daha sonra Spor salonun bahçesinde kurulan stantları gezerek ilçe dışından gelen vatandaşlarla sohbet etti. Stantlarda ilçe dışından gelen vatandaşlar için yöresel ürünler satışı ve tanıtımı yapılırken, Çubuk Terör Mağdurları Derneği tarafından açılan sergide, ilçenin şehitleri ve gazileri tanıtıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.