Belediye Personeline İlk Yardım Semineri

Belediye Personeline İlk Yardım Semineri

Belediye Personeline Yönelik İlk Yardım Semineri Düzenlendi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonundaki seminere, sağlık işleri müdürlüğü ve temizlik işleri müdürlüğü personeli katıldı.

İşyeri hekimi Ersin Aslantürk, seminerde, özellikle trafik kazalarında ilk yardımın çok önem taşıdığını söyledi.

Aslantürk, "Bilinçli müdahaleler, hastayı hayata döndürebilir. Bilinçsizce yapılan müdahalelerse ölümüne sebebiyet verebilir. Özellikle araç içinde sıkışan kişiler, iki eli başına sarılarak dikkatlice çıkarılmalıdır. Kanamalı bölge de hastaneye gidene kadar keten bir bezle bastırılmalıdır. Bunlar gibi basit önlemler hayat kurtarır" diye konuştu.

İlk yardımın hayat kurtardığına dikkat çeken Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, her vatandaşın ilkyardım konusunda eğitimli olması gerektiğini vurguladı.

Özden, "Maalesef birçok insan ilkyardım konusunda yetersiz bilgiye sahip. Bir olay olduğu zaman bilinçsizce müdahalelerde bulunuyorlar ve geri dönüşü olmayan sonuçlar ortaya çıkıyor. İlkyardım, yerinde ve zamanında yapılırsa hayat kurtarır. Verilen bu kursla, çalışanlarımız ilkyardım konusunda bilgi sahibi oldu. Personellerimize mesleki ve hayati önem taşıyan eğitimler bundan sonrada devam edecek" dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.