Belediye Kültür Merkez'inde Satranç Kursu Açıldı

Belediye Kültür Merkez'inde Satranç Kursu Açıldı

Çubuk Belediyesince İlçedeki Kültür Merkezinde Satranç Kursu Açıldı.

Çubuk Belediyesi Kültür Merkezinde satranç kursu açıldı. Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Satranç İl Temsilciliği'nin işbirliğiyle her yaştan kişinin katılabileceği satranç kursu açıldı. Açılan kursta her yaştan insana eğitim vermek istediklerini söyleyen Milli Eğitim Müdürlüğü Satranç Koordinatörü Veysel Kılıçarslan, kurslara şu ana kadar ilköğretim seviyesinde kişilerin katıldığını belirtti. Otuz üç kişi ile başladıkları kursta haftada 5 gün ve 2 saat ders verdiklerini ifade eden Kılıçarslan, ders haricinde merkezin açık olduğunu ve isteyen herkesin satranç oynamak için merkeze gele bileceğini kaydetti.


- 'TURNUVA İÇİN ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRECEĞİZ'-

Geçtiğimiz aylarda ilçede yapılan Satranç Turnuvasının ardından böyle bir merkezin ve kursların açılmasının önemine işaret eden Kılıçarslan, şunları kaydetti:

'Biz ilçemizde böyle bir merkezin açılmasından ve satranç kursunun açılmasından çok mutluyuz. Sayın Belediye Başkanımız Lokman Özden'e, Sayın Kaymakamımız Meftun Dallı'ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Mensur Toprak'a öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz. Bizim hayallerimizin gerçekleşmesine neden oldular. Bundan sonra bizde var gücümüzle önümüzdeki yıl yapmayı planladığımız turnuva için şampiyonlar yetiştireceğiz. Ben tüm ilçe halkına buradan tekrar sesleniyorum; 7'den 77'ye herkesi kursa davet ediyoruz. Satranç oynayanların diğer çocuklara göre derslerde daha verimli olduğunu görmekteyiz. Bunu anlayan velilerimizin ve öğrencilerimizin bu kursa ilgi göstermesi bizleri mutlu etmiştir.' Belediye Başkanı Lokman Özden ise, ilçede bu yıl ilk defa satranç turnuvası düzenlediklerini ve önümüzdeki yıl daha büyük kapsamlı bir turnuva düzenlemek istediklerini söyledi. Bu yıl yapılanların, satrançta bir başlangıç olduğunu ve bundan sonrada her geçen gün ilçede satranç sporuna olan ilginin giderek artacağına inandıklarını aktaran Başkan Özden, 'Öğrencilerimizin satrancı sevmesi ve bu sporun daha da yaygınlaştırılması için hocalarımızla birlikte elimizden geleni yapıyoruz' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.