Belediye Ekipleri Lokantaları Denetledi

Belediye Ekipleri Lokantaları Denetledi

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehir merkezindeki lokanta ve pastaneleri denetledi.

Atatürk, Cumhuriyet ve Barbaros mahallelerindeki denetimler neticesinde sağlığa zararlı olduğu tespit edilen kıyma, et ve bir önceki günden kalan gıda maddelerine el konulurken işletmecilerine yazılı uyarı yapıldı. Denetimlerde 2 pastanede mühürlenerek kapatıldı.

-BACASIZ KULLANILAN ŞOHBEN

Şofben kullanımı nedeniyle olan ölümleri görmezceden gelircesine bacasız şofben kullanan işletmeciler, denetimlerde sağlık ekiplerinin gözünden kaçmadı. Havalandırma için gerekli önlemleri almayan iş yerlerinin de tutanak ile uyarıldığını belirten Sağlık İşleri Müdürü M. Akif Topçu, insan sağlığının her şeyin üzerinde olması gerektiğini ifade etti.



Konuyla ilgili açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ""Halkımızın tükettiği gıdaların sağlıklı olması ve gıdaların üretildiği mekanlar çağın gereklerine uygun ve hijyenik olması için esnaflara yönelik denetimlerimizi rutin olarak sürdürüyoruz. Bu konuda esnaflarımızın kurallara oldukça dikkatli olmaları gerekmektedir. Bugün yaptığımız kontroller ilk olmadığı gibi son da değildir. Denetimlerimiz belli aralıklarla devam edecektir. Amacımız denetlemelerle birlikte vatandaşlarımızın sorunlarını ortadan kaldırmaktır"" dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.