Belediye Başkanı Acehan, ‘Ahilik Haftası’nı kutladı

Belediye Başkanı Acehan, ‘Ahilik Haftası’nı kutladı

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ‘Ahilik Haftası’ münasebetiyle tebrik mesajı yayımladı.

22-28 Eylül tarihlerinde Kutlanan 'Ahilik Haftası'nın milletimizin bin yıla dayanan Anadolu'daki varlığı içerisinde yer alan köklü geleneklerinden biri olduğunu kaydeden Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, yayınladığı tebrik mesajında insana saygı ve sevgiyi işleyen Ahilik kültürünün, haksız rekabeti ortadan kaldıran sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen ve teşvik eden bir teşkilat olduğunu vurguladı.
Ahiliğin temel misyonunun ahlaklı fertler yetiştirerek mükemmel topluma ulaşmak olduğunu belirten Başkan Acehan, mesajında şu görüşlere yer verdi:
’’Ahilik, Selçuklu Türklerinde dini ve milli birliğin muhafazasında, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunda ve Osmanlı insanının yetişmesi ve terbiyesinde büyük hizmetler gören içtimai sosyal bir teşkilattır. Ahiliğin temel misyonu ahlaklı fertler yetiştirerek mükemmel topluma ulaşmak, dünyayı düzene sokma yoluna yapışmak ve bu şekilde insanlara ve insanlığa hizmet edebilmektir. Dünyaya düzen ve hizmet verme iddiasında olan Ahiler, misyonlarını; yerine getirebilmeleri için önce kendilerinin mükemmel olmaları gerektiğinin bilincindedirler. Ahilik kültürünün içerisinde her şey var. Doğruluk, dürüstlük, kardeşlik, var. Bizde geçmişsimizle bütünleşmeli ve ahilik kültürüne sahip çıkarak gelecek nesillere taşımalıyız. Bizlerde yerel yönetimler olarak her zaman esnaf ve sanatkârlara ve Ahilik Kültürü’ ne destek vereceğiz. Bu duygularla her yıl kutlanmakta olan tüm çalışan esnafımızın, sanatkârlarımızın, halkımızın Ahilik Haftasını candan kutlar, hayırlı, bol kazançlar dilerim. Yüce rabbimizden bizi her alanda olduğu gibi ticari alanda da işini doğru yapanlardan eylemesini niyaz ederim.’’
ahi2img_0379-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.