Beldeler Mahalle Oluyor

Beldeler Mahalle Oluyor

Hükümetin nüfusu 2 binin altında ve büyükşehir sınırı içerisinde yeralan belde belediyeleri kapatma girişimi belde belediye başkanları tarafından tepkiyle karşılanıyor.


İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Bursa milletvekilleri kapatılacak beldelerin isimlerini netleştirdi.

Hükümetin büyükşehir sınırlarında kalan beldeleri mahalleye, son sayımda nüfusu 2 binin altına inen beldeleri de köye dönüştürme planı somutlaşmaya başladı.

AK Parti'nin mart ayı sonuna kadar yasalaştırmayı planladığı taslak, kapatılacak belde belediyelerinin İl Özel İdaresi'nin şubesine dönüştürülmesi planlanıyor. Buna göre Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Çubuk ilçesine bağlı Yukarı Çavundur Beldesi Çubuk'a bağlı mahalle olacak.Pursaklar Beldesine İlçe sıfatı kazandırılmasıyla ise Saray ,Esenboğa ve Sirkeli Pursaklara bağlı Mahalle konumun'da olacak.Altınova Beldesi ise Akyurt'a bağlı Mahalle konumuna düşecek.

Pursaklar,Saray,Altınova,Sirkeli ve Esenboğa Belde Belelediyelerinin kapatılmasına kesin gözüyle bakılırken Y.Çavundur Beldesinin kendi meclisin'de alacağı kararla Büyükşehir'den koparak kendisini kurtarabileceği düşünülüyor.
Belediyeler'le ilgili kararın bu hafta içerisin'de kesinleşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum