BEDAŞ'ta İzdiham

BEDAŞ'ta İzdiham

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. Çubuk İşletme Müdürlüğü’nün Tahsilât Şefliği Servisi’nde sadece bir vezne çalıştığı için izdiham yaşandı.

     

                                                                                  

              Şuayip YAMAN

 

 Bu manzara zaman zaman yaşanıyor. Tahsilâtlar çok az kişi ile yapılıyor. Ama vatandaşta da suç var. Her ödemeyi son güne bırakıyorlar. Öyle olunca da izdiham yaşanıyor.

           

            25.10.2010 Pazartesi günü elektrik faturalarını ödemek için gelen vatandaşlar karşılarında çalışan sadece bir vezne olunca dakikalarca kuyrukta beklediler.

 

            Veznede çalışan diğer personelin izinli olduğunu belirten yetkililer soruna çare bulamadılar. Serviste oturup kuyruktaki vatandaşları seyrediyorlardı.

 

            Faturayı ödememe gibi bir lüksünüz yok.. Ödemediğiniz faturaların bedeli ağır oluyor. Özelleştirmeden evvel elektrik faturalarını aylarca ödemeyenleri hatırlarım. Bunlar hakkında hiçbir işlemde yapılmazdı.

 

Şimdi kazın ayağı hiç öyle değil. Zamanında ödenmeyen faturalar için 5 gün mühlet veriliyor. 5 gün içerisinde ödemediğiniz zaman elektriğiniz kesiliyor. Açtıracağınız zaman da cezalı ödüyorsunuz… Yani faturayı ödemek zorundasınız. Yoksa karanlıkta kalırsınız.

 

            İşte özelleştirme bu.. Az elemanla çok kazanç.. Vatandaşların ağlamaya ve sızlanmaya hiç hakları yok. Vatandaşta zaten öyle yapıyor. Herhangi bir yetkiliye soramıyorlar. Kuzu gibi kuyrukta bekliyorlar, faturalarını ödeyip, tıpış tıpış gidiyorlar. Ama onlar yüzünden sağduyulu insanlar da yanıyor. Çünkü kendimiz ettik, kendimiz bulduk. Bu nedenle de her şeye katlanmak zorundayız!..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.