Bazlama Satarak Krize Meyadan Okuyorlar

Bazlama Satarak Krize Meyadan Okuyorlar

Bazlamacı Ahmet Kayhan 2003 de işten çıkarıldı 2004 de tavsiyelere uyarak eşiyle birlikte evlerinde bazlama ve gözleme üretip satmaya başladı. O günden bu güne ekonomik kriz kapılarına uğramadı.

Ekonomik kriz, Çubuk Atatürk Parkında kendilerine Belediye tarafından özel olarak yapılan bazlama satış arabalarında bazlama ve gözleme üretip satan esnafı etkilemedi. Bazlama satıcıları, vatandaşın ucuz bazlama ve gözleme yediğini belirterek bu nedenle de satışlarında da düşüşlerin yaşanmadığını bildirdiler.

Vakıflar Bankasına bağlı Ata Kulede 15 yıl güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmat Kayhan, işten çıkartıldıktan sonra bir yıl pazarlarda tuhafiyecilik yaptığını umduğunu bulamayınca müşterilerinin tavsiyesi üzerine hanımıyla bazlama yapıp satmaya başladığını belirti. Kayhan, o günden bu güne yaptığı işten memnun olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:''İşten çıkartıldıktan sonra bir yıl pazarlarda pijama ve çorap sattım ancak umduğumu bulamadım. Bir gün öğle yemeği için evden hanımım pazara kendi yaptığı bazlamalardan yemem için getirmişti. O esnada müşterilerimden biri kendisine bazlamayı satmamı istedi ve çok beğendiği bazlamaları sürekli yapıp satmamızı önerdi. Daha sonra eşimle birlikte bu işi yapmaya karar verdik. İlk sene fazla satış yapamıyorduk 2005 yılında yapılan ilk festival ile birlikte satışlarımızda önemli derecede artış oldu'' dedi

Belediyenin kendileri için yapmış olduğu bazlama satış arabalarının bu işi yapanlara önemli bir katkı sağladığını belirten Kayhan, bu sayede bir çok kişinin ekmek parasını bu işle kazandığını ifade etti. Kayhan, bir çok esnafın ekonomik krizle iş yapamadığının altını çizerek şunları söyledi:'' Bizlere Belediyenin gösterdiği yerden ne kadar memnun olmasak ta çok şükür satışlarımızdan memnunuz. Festival ile birlikte ilçemizde bir sektör haline gelen bazlamacılıkta her satıcı yaklaşık olarak günlük 250 ila 300 arasında bazlama, gözleme, tandır böreği, yazma çöreği ve içli pide gibi ürünler satmaktadır. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik krizi göz önünde bulundurursak şuan ki yaptığımız işten çok memnunuz'' şeklinde konuştu.

Kayhan, kendilerin destek olan ve yol gösteren belediye yetkiliklerine de teşekkür etini sözlerine ekledi.




 

 

 

Hüseyin Yiğiner

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum