Bayramda Turşucular sevindi

Bayramda Turşucular sevindi

Turşu satışlarında Festivalden sonra Kurban Bayramı ile birlikte yılın ikinci satış patlaması yaşandı.

      Turşu üreticisi ve satıcısı Abdullah Esre, Festivalden sonra yılın ikinci satış patlamasını Kurban Bayramında yaşadıklarını belirtti. Turşucu Abdullah Esre, Festivalde yaptıkları satışın ardından özellikle ekonomik krizin boy göstermesi ile satışlarda düşmenin yaşandığını ancak Kurban Bayramı öncesi ve bayramda çok önemli satışların yapıldığını belirtti. 

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali ile Turşu satışlarında patlama yaşadıklarını belirten Turşucu Abdullah Esre, festival ile birlikte aynı zamanda kaliteyi de yakaladıklarını belirterek şunları söyledi;''Şahsen ben otuz yıldır turşuculukla uğraşıyorum. Önceki yıllarda ilkel şartlarda ve çok az sayıda turşu imal edip satıyorduk. Belediye Başkanı Adem Tuğluca geldikten sonra başlattığı Uluslararası Çubuk Turşu ve kültür Festivali ile birlikte Turşuculuk sektöründe kalite ve satış yönünden büyük bir gelişme sağlandı. Birçok merdiven altı tesisler modern tesislere dönüştü. Bugün Turşumuz Festival sayesinde marka oldu. Öncelerden kapı, kapı turşu satmaya uğraşırken şimdilerde ise oturduğumuz yerde turşu satıyoruz.'' Dedi

    

            Dünyada ve Türkiye de yaşanan ekonomik krizden Turşucularında etkilendiğini ancak Kurban Bayramıyla Turşu Satışlarında Festivalden sonra yılın ikinci satış patlaması yaşandığını belirten Abdullah Esre, sözlerine şöyle devam etti;'' Kurban etinin yanında Çubuk Turşusu ikram edilmezse o sofra yavan olur. Biz Türklerin damak tadında özelliklede kış aylarında mutlaka her öğüne ve her sofraya turşu konur. İster zengin olsun isterse fakir olsun sabah kahvaltısında, öğle yemeğinde ve akşam yemeğinde mutlaka sofraya turşu servis edilir. Bu nedenle de Kurban Bayramı öncesinden başlayan satışlarımız bayramda da aralıksız devam etti. Kurban Bayramı süresincede iş yerimizi aralıksız açarak ilçemize turşu almaya gelenleri boş çevirmedik. Bayram süresince Ülkemizin her yerinden özellikle turşu almaya gelen müşterilerimiz oldu dolayısı ile buda bizi memnun etti.'' Şeklinde konuştu.

  

Çorlu'dan turşu almaya gelen Mustafa Narin, şunları söyledi;'' Ankara da bulunan akrabalarımı ziyarete geldim. Ankara'ya gelinirde Çubuk Turşusu alınmaz mı? Ailece Çubuk Turşusunu çok seviyoruz. Çorlu da bulunan yakınlarım ve arkadaşlarım Ankara'ya geleceğimi duyunca elime turşu siparişini tutuşturdular. Bende Ankara dan Çubuk'a gelerek siparişleri ve kendimiz için bir yıllık turşularımı almaya geldim'' dedi.

Ankara'dan Çubuk Turşusu almaya gelen Fatma Kayalıca da, çalıştıkları iş yerlerinde sırayla turşu almak için Çubuk'a geldiklerini bu gün sıranın kendisinde olduğunu belirtti. Her geldiklerinde 10 ila 20 civarında turşu aldıklarını belirten Fatma Kayalıca, çoğunu da yakınlarına Çubuk hediyesi olarak götürdüklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.