Bayramda Baklavalar Çubuk Baklavacısından

Bayramda Baklavalar Çubuk Baklavacısından

Misafirlerinize Bayram Baklavası olarak Geleneksel Çubuk Baklavası ikram edin. Lezzetin ve kalitenin adresi ev yapımı geleneksel Çubuk Baklavaları baklava ustası Pakize Çam tarafından, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Şehit Mustafa Arslan Caddesi No:58/1 Bekir

Misafirlerinize Bayram Baklavası olarak Geleneksel Çubuk Baklavası ikram edin. Lezzetin ve kalitenin adresi ev yapımı geleneksel Çubuk Baklavaları baklava ustası Pakize Çam tarafından, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Şehit Mustafa Arslan Caddesi No:58/1 Bekir Yılmaz Okulu arkasında yaşatılıyor.

Bir çok haber kanallarına da konu olan ünlü Çubuk Baklavaları yaşatılıyor.

Ev baklavaların yapıldığı Çubuk Baklavacısı Pakize Çam, bir taraftan Kurban Bayram bir taraftan da festival hazırlık yoğunluğu yaşıyor. Misafirlerine ev baklavası olan Çubuk baklavasını ikram etmek isteyenler, Çubuk Baklavacısı Pakize Çam’ın atölyesinde yoğunluğa neden oldu.

İlçe içinden ve Ankara’nın değişik bölgelerinden sipariş verilen Çubuk Baklavacısı, gece gündüz çalışarak taleplere cevap vermeye çalışıyor.  Üretimleri yetiştirememekten endişe eden ustaların, imdadına komşuları ve yakınları yetişirken, siparişleri yetiştirmek gece geç vakitlere kadar çalışıyorlar.

Ev yapımı geleneksel Çubuk Baklavasını yaşatmak için bir atölye açan baklava ustası Pakize Çam, ev baklavalarının yapılmasının büyük bir özen ve ustalık gerektirdiğini söyledi.

Baklavaya her zaman ilgi olduğunu ancak bayramlarda talebin çok daha fazla arttığını belirten Çam, “ Baklavalarımıza Ramazan Bayramında olduğu gibi Kurban Bayramında da talep artarken, siparişlerde büyük bir artış oluyor. Kurban Bayramında baklavanın yanında bazlama, şebit ekmeği ve mantı gibi ürünlerinde siparişini alıyoruz” dedi.  

Ev baklavasına ilginin her geçen gün arttığını aktaran Çam, “Gece gündüz çalışıyoruz. Siparişleri yetiştirmek için sabah erkenden açıyoruz gece 3-4’e kadar çalıyoruz. Buna rağmen talebe cevap veremez hale geldik. Bu nedenle de komşularımızdan yardım almaya başladık” diye konuştu.

Çubuk baklavasının kendisine has lezzeti ve yapılış tarzı olduğunu anlatan Çam, annesinden ve babaannesinden onlarında büyüklerinden öğrendiği şekliyle baklavanın reçetesinin yıllardır değişmediğini aktardı.

 Baklava fiyatlarının kilogram fiyatının 30 TL’de başladığını ifade eden Çam, şunları kaydetti:

“Daha önce evde yaptığım yöresel baklavalarımızı bir yıldır açtığım iş yerinde yaparak satıyorum. Her bayram katlanarak müşteri potansiyelimiz artıyor. Özellikle bu bayram o kadar çok sipariş aldık ki gece gündüz çalıştığımız halde yetiştiremiyoruz. Bizim baklavamız genelde cevizli olur ancak isteğe göre fındık ve fıstıkta kullanıyoruz. İçerisinde kullanılan malzeme oranı değişmez. Kullandığımız yağ ve cevizin kalitesi baklavalarımızın önemli özelliklerindendir. İyi baklavanın rengi ilk baktığınızda sizi cezbetmeli. Çatalı batırdığınızda çıtır çıtır sesi duymalısınız.”

Çubuk Baklavacısı

Pakize Çam

Adres: Yıldırım Beyazıt Mahallesi Şehit Mustafa Arslan Caddesi No:58/1

Bekir Yılmaz Okulu arkasında Çubuk/Ankara  

Tel: 0538 875 41 08

 

2dsc02994.jpg2dsc03002.jpg2dsc03018.jpg2dsc02994.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.