BAYRAM AYDIN ‘VODAFONE 37. İSTANBUL MARATONU’NA KATILDI

BAYRAM AYDIN ‘VODAFONE 37. İSTANBUL MARATONU’NA KATILDI

Bayram Aydın, 15 Kasım 2015 tarihinde düzenlenen ‘Vodafone 37. İstanbul Maratonu’na katıldı. Yaş grubunda 2. oldu.

 Şuayip YAMAN

Çubuk İncesu Emlak (Deda İncesu) sponsorluğunda İstanbul Maratonu’na katılan Bayram Aydın, 15 bin kişinin katıldığı 15 kilometre parkurunda 467. yaş grubunda ise 2. oldu.

bayram-aydin1.jpg

Dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan, Türkiye’nin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği İstanbul Maratonu, 15 Kasım Pazar günü 37. kez gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda “Kadına Şiddete Dur De” temasıyla düzenlenen “Vodafone 37. İstanbul Maratonu”, yardımlaşmaya teşvik ediyor

 

Vodafone 37. İstanbul Maratonu :

  • 42,195 km. Koşusu,
  • 15 km Koşusu,
  • 10 km Koşusu,
  •  Halk Yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoriden oluştu. Maratona 120 ülkeden 30 bine yakın sporcu katılarak yeni bir rekora imza attı.

120 bin İstanbullu da ‘Halk Yürüyüşü’yle Asya'dan Avrupa'ya geçti. Maraton ayrıca, gün boyu düzenlenen etkinlikler ve sunulan birbirinden cazip fırsatlar ile yalnızca katılımcılara değil tüm İstanbullulara festival coşkusu yaşattı.

Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna'dan 60 elit atletin de yarıştığı 42 kilometrelik koşuda erkeklerde ilk üç dereceyi Kenyalılar paylaştı.

Buna göre, erkeklerde Kenyalı atlet Elias Kemboi Chelimo 2:11:12’lik derecesiyle birinci olurken, milli atlet Bekir Karayel 2:19:52’lik derecesiyle altıncı sıraya yerleşti.

Kadınlarda ise geçen yılın da birincisi Etiyopyalı atlet Amane Gobena Gemeda 2:31:53’lük derecesiyle ipi göğüsledi. Kadınlarda bu yıl Türkiye adına yarışan Meryem Erdoğan ise 2:46:37’lik derecesiyle üçüncü oldu.

 Bayram Aydın Kimdir?

bayram-aydin2.jpg

Bayram Aydın, Çubuk’ta (15 yıldır) ikamet eden bir Karslı vatandaşımız. Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’nden emekli..

 

51 yaşında olmasına rağmen hala dinç ve sporla iç içe yaşıyor. Aydın, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle gençlere adeta taş çıkartıyor.

bayram-aydin3.jpg

Bayram Aydın hiç boş durmuyor, günleri hep dolu geçiyor. Sürekli koşuyor. Aynı zamanda da bir ekmek büfesinde çalışıyor. Boş vakitlerinde bir hocadan (Ahmet Bak) Kur’an dersleri alıyor.. Günleri dolu dolu geçiyor.

bayram-aydin5.jpg

Aldığı dereceler;

 

  • Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nde Milli Atletlerin katıldığı koşuda 3.’lük.
  • Masterler Balkan Şampiyonası’nda 6.,
  • Bursa kazancı Koşusu’nda 3.,
  • Büyük Atatürk Koşusu’nda klasmanda 25.,
  • Ankara’da koşulan Kraliçe Elizabeth adına düzenlenen yarışta 1.,
  • Tarsus Maratonu’nda yaş grubunda 3.,
  • Ankara Polatlı yarışında yaş grubunda 2.,
  • Vodafone 37. İstanbul Maratonu’nda 15 km. klasmanında 467. yaş gurubunda 2. olmuştur.

 

kosu1-vert.jpg

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum