BAYRAM AYDIN ‘İSTANBUL HALİÇ MARATONU’NA KATILACAK

BAYRAM AYDIN ‘İSTANBUL HALİÇ MARATONU’NA KATILACAK

Çubuklu atlet Bayram Aydın (52) “İstanbul Haliç yarı Maratonu’na katılacak.

Şuayip YAMAN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş’nin Atletizm Federasyonu ile birlikte organize ettiği “14. Uluslar arası Haliç Yarı Maratonu” 24 Nisan 2016 tarihinde İstanbul’da koşulacak.

 

Çubuklu atlet Bayram Aydın 24 Nisan 2016 tarihinde Uluslararası İstanbul Haliç yarı maratonunda (21.100 metre) yerini alarak, Haliç Yarı Maratonu’nda en iyi dereceyi almak için koşacak.


Dünyanın sayılı parkurlarından biri olan ve düzenlendiği yıllarda elit atletler tarafından rekor hedeflenerek koşulan, tüm atletlerin beğenisini toplayan ve dümdüz parkuru ile tüm atletlerin en iyi derece yapmasını sağlayan yerli ve yapancı atletlerin katılacağı 24 Nisan 2016 tarihinde ilçemizin ve koşu camiasının sevilen sporcusu Bayram Aydın da yerini alarak, maratonda koşacak.

1987-1993 yılları arasında toplam yedi defa koşulan yarış, 1994 yılında sekizincisi gerçekleşemeden sona ermişti.

 

İlki 1987 yılında yapılmış fakat daha sonraları Haliç’in kokması nedeniyle epey bir süre ara verilmiş...

 

1987’de yapılan ilk yarışta dereceye giren sporculara nakdi ödül yerine çeşitli hediyeler verilmişti.

 

En dikkat çekici ödül ise birinciye verilen otomobildi. Bu tarihe kadar Haliç Yarı Maratonu adıyla koşulan yarı maraton, İstanbul Maratonu organizatörü olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Yarı Maratonu adı ile yeniden atletizm severlerle buluşacak.


Haliç Yarı Maratonu 4 Mart 2010 tarihinde AIMS’e (Uluslararası Maratonlar ve Yol Koşuları Birliği’ne) üye olmuştu. 2010 yılında koşulan 8. Uluslararası Haliç Yarı Maratonu’na 22 ülkeden 1.500 sporcu katılmıştı.

 

Haliç Yarı Maratonu 2010 yılından beri aralıksız yapılıyor ve bu yıl ise 14.’sü yapılacak.

 

Sporun yaşı olmadığını ifade eden Bayram Aydın, geçtiğimiz yıllarda da 8 kez ‘Büyük Atatürk Koşusu’na katılmış kendi kategorisinde başarılı derecelere imza atmıştı.

 

Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’nden emekli olan Bayram Aydın bir ekmek büfesinde çalışıyor. Boş vakitlerinde de spor yapıyor ve emekli Hafız Ahmet Bek’ten Kuran okuma ve meal dersi alıyor.


Atletizmi çok sevdiğini ve bu konuda kendini geliştirdiğini ifade eden 52 yaşındaki ihtiyar delikanlı Bayram Aydın şöyle konuştu: “24 Nisan’da yapılacak Haliç Yarı Maratonu için çalışmalarımı Çubuk Şehir Stadı’nda aralıksız sürdürüyorum. Maraton’da en iyi dereceyi çıkartmaya çalışacağım. Bu Maraton için sponsorluğumu yapan “Çubuk Pehlivanlar Grup Gayrimenkul” yöneticilerine çok teşekkür ederim.

 

Yine sakatlığım esnasında tedavimi yapan Radyoloji Uzmanı Dr. Hakan Demir ve personeline teşekkür ederim.

 

Ve yine çalışmalarımda bana destek ve katkı sağlayan Gençlik Spor Çubuk İlçe Tesis Amiri Ömer Saraç ve Çubuk eşrafından Baha Olcay’ a ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim...” dedi.

 

52’lik ihtiyar delikanlı Bayram Aydın’ın bu yaşam tarzı umarım ilçede başıboş ve madde arkasından koşan gençlere örmek olur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bayram-aydin-vert.jpg

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.