BAYRAM AYDIN ‘BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU’NA KATILACAK

BAYRAM AYDIN ‘BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU’NA KATILACAK

Çubuklu Atlet Bayram Aydın, pazar günü “Büyük Atatürk Koşusu’na katılacak. Aydın bu koşuya şimdiye kadar 7 defa katılmış, bu 8. koşu olacak.

 Şuayip YAMAN

Özen Ekmek Fırını ortaklarından Hüseyin Karaca ile Nuh Karaca’nın sponsorluğu, Necati Karaca ve İdris Karaca’nın katkı ve destekleriyle ‘Büyük Atatürk Koşusu’na hazırlanan atlet Bayram Aydın, “Sporun yaşı yok. 51 yaşındayım. Her gün koşuyorum. Üstelik hiçbir organizasyonu da kaçırmıyorum. Hayatımın sonuna kadar bu sporu yapmak istiyorum. Kendimi hala genç ve dinç hissediyorum.

‘Büyük Atatürk Koşusu’nu da en iyi derece ile bitirmek istiyorum. Bunun için de günlerdir hazırlanıyorum. İnşallah destekleri boşa çıkarmam ve başarılı olurum.

Koşularda bana yardım ve desteklerini esirgemeyen Özen Ekmek Fırını’nın ortaklarına da çok teşekkür ediyorum. Gençlere tavsiyem boş vakitlerinde sürekli yürüsünler ve hatta koşsunlar” dedi.

51 yaşında bile yaptığı sporla gençlere taş çıkartan, emekli olduğu halde yaşamını daha iyi bir şekilde devam ettirmek için bir ekmek büfesinde çalışan, bulduğu boş vakitlerde ise spor yapan Bayram Aydın’ın bu davranışının tüm gençlerimize örnek olmasını temenni eder; Kendisine ‘Büyük Atatürk Koşusu’nda da başarılar dilerim.

            ‘Büyük Atatürk Koşusu’ pazar günü düzenlenecek...

Büyük Atatürk Koşusu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişini kutlamak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenleniyor.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından bu yıl 80'incisi düzenlenecek Büyük Atatürk . Koşusu, 27 Aralık Pazar günü, 10,8 kilometrelik güzergâhta gerçekleşecek.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96. yıl dönümü sebebiyle organize edilen organizasyon, saat 14.00'te Dikmen Keklik Pınarı'ndan başlayıp, TCDD Genel Müdürlüğü Ankara Garı önünde son bulacak. 

Atletler 10,8 kilometrelik güzergâhta, birincilik için yarışacak. Bayanlar ve erkeklerde ilk 10 sırayı alan sporculara, 100 ile 2 bin lira arasında değişen para ödülünün yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarınca da çeşitli ödüller verilecek.

 ‘Büyük Atatürk Koşusu’ 1936'dan beri yapılıyor

Atletizm Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre Atatürk'ten izin alınarak 1936 yılında yapılmaya başlanan koşuda ilk birinciliği, Ankara Demirspor Kulübü'nden 41:08'lik derecesiyle Galip Darılmaz elde etti. Bugüne kadar yapılan koşularda en çok birincilik kazanan sporcular, erkeklerde sekizer kezle Şükrü Saban ve Mehmet Yurdadön, kadınlarda ise 4'er kezle Lale Öztürk ile Binnaz Uslu oldu.

Eski parkurda, kadınlarda Elvan Abeylegesse 2002 yılındaki 31:18'lik, erkeklerde ise Zeki Öztürk 1987 yılındaki 29:25'lik derecesiyle en iyi parkur derecelerini ellerinde bulunduruyor. Yeni parkurda ise 2011 yılında kadınlarda 33:15 ile Binnaz Uslu, erkeklerde de 29:02 ile Mert Girmalegesse en iyi parkur derecesine sahip...

kosu-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.