Başpiskopos Şeriat İstedi

Başpiskopos Şeriat İstedi

İngiltere'de Canterbury Başpiskoposu Rowan Williams, ülkede evlenme ve mali konularda şeri kanunların uygulanmasını istedi.




Canterbury Başpiskoposu Rowan Williams, Müslümanların toplumun bir parçası olmaları için Şeriat kanunlarının kabulünün "kaçınılmaz" olduğunu söyledi.



Başpiskopos'un açıklamalarının, İngiltere'de 1 milyon 700 bin Müslümanın topluma entegre olabilmeleri için atılabilecek adımların sınırları hususunda yeni bir tartışmayı alevlendireceği sanılıyor.



Dünya genelinde 77 milyon üyesi bulunan Anglikan Kilisesi'nin de başında olan Başpiskopos Williams, BBC'ye verdiği mülakatta, ülkede mevcut hukuk sisteminin "çok inançlı toplum" talepleri için yeterli olup olmayacağının tartışılması gerektiğini ifade etti. Williams, İngiltere'nin "bazı vatandaşlarının kendilerini İngiliz hukuk sistemine bağlı hissetmedikleri gerçeğiyle yüzyüze gelmesi gererktiğini" söyledi.



Başpiskopos, Müslümanların "kültürel bağlılık"la "devlet bağlılığı" gibi iki keskin alternatif arasında seçim yapmaya zorlanmamaları gerektiğini dile getirdi. Williams, Müslümanlara evlilik ve mali meselelerde mevcut hukuk sistemi veya şeriat kanunlarını seçebilme hakkı tanınmasını talep etti. Başpiskopos, Şeriat'ın iyi bir şekilde öğrenilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum