“Başkent hastalanırsa Çubuk felç olur”

“Başkent hastalanırsa Çubuk felç olur”

Yıldırım Ahalisi Derneği yönetim kurulunun yemekli toplantısında yerel adayları ağırladı.

Ankara’yı yerel adayların temsil etmesi gerekliliğini savunan dernek yönetimi bu seçimde birlik ve beraberlik göstererek Ankaralı vekiller konusunda ısrarcı olacaklarını vurguladılar.

Çubuk’lu aday adaylarını misafir eden dernek yönetimi aday adaylarının çubuk projelerini dinlediler. Başkentte bu güne kadar kontejyanların kullanıldığını ve Ankara’nın sorunlarının bu nedenle çözümlenemediğini söyleyen dernek üyeleri birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Çubuk’u Çubuklu bir vekilin temsil etmesi görüşünü savunan Yıldırım Ahalisi derneği yönetimi ve Dernekler federasyonu başkanı Recep Taş geçmiş dönemlerde yaşanan Mansur Yavaş örneğini vererek parti ayırmaksızın bu seçim çubuktan aday çıkaracaklarını söylediler. Liderlere seslenen dernek üyeleri yerel aday konusunda ısrarcıyız” dediler.

Toplantıya Yıldırım Ahalisi derneği başkanı Yavuz Tansel demir Ok, genel sekreter Hayati Türkileri, Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, dernek yönetim kurulu üyeleri,Ankara 2. Bölgeden aday adayı olan iş adamı Emin Kerimoğlu, eski çubuk belediye başkanı aday adayı Süleyman Akça, a.adayı Ayşe Güner , Nejla Albayrak,, Seyit Koca, İlhan Yetişgin katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yıldırım Ahalisi Derneği genel sekreteri Hayati Türkileri “ Çubukta aktif olan bir derneğiz ve çalışmalarımız hızla devam ediyor. Burada yönetim kurulu üyelerimiz ile bir araya geldik ve Çubuklu Ankara’mızı en iyi temsil edeceğine inandığımız adayımızı destekleyeceğiz” dedi.

STK’nın başarısı ve dayanışmaya dikkat çeken Yıldırım Ahalisi Dernek başkanı Yavuz Tansel Demirok “ Sivil toplum kuruluşlarının etkisi ve başarısı çok fazla. Konfederasyon çalışmalarımız var. Ankara’da yerel milletvekili olması gerekmekte.2. Bölgede yerel adayları görmek istiyoruz. Salih Kapusuz’unda Çubuk’a yaptıklarını unutmamaktayız. Ama yerel adayımız olsa kapısını rahatlıkla çalabileceğimiz ne güzel olurdu. Yerel adayda ısrarcıyız” dedi.

Özlemini çektiğimiz milletvekiline bu seçim kavuşmak istiyoruz diyerek söze başlayan Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş; “ Bu zamanı nasıl kullanabiliriz diye düşünüyorum. Bizimde özlediğimiz milletvekili adayı hasreti var. Ankara’da 23 ilçede 46 dernek bir kardeşlik yuvası oluşturduk. Bundan önce bizi temsil eden vekiller 2004 ten buna yaptığımız hiçbir toplantıya , etkinliğe bir organizasyona katılmadılar.başkentimizin dezavantajları var.Demokrasinin gelişmesine rağmen hala bir ön seçim yapılmamakta. Liderlerin iki dudağından çıkacak söze bakılarak hareket ediliyor. Biz ilçemizin Ankara’mızın sorunlarını bilen bizlerden birini desteklemek istiyoruz.

“Ankara’da Ankara Konuşulmaz”

Bazı sivil toplum kuruluşları bir araya gelir ördeğin Kırıkkaleliler derneği “bizde Kırıkkaleli vekil istiyoruz” derler. Çubuk’a baktığımız zaman yüz yılın en büyük yatırımı yapılıyor biri alt yapı çalışması diğeri üniversite. Sözlerde çubuklu değil bunu eyleme dönüştürmeliyiz

“Başkent hastalanırsa Çubuk felç olur”

Bizim bölgemizin hassasiyetleri düşünülmüyor. Merkez bankasının İstanbul’a taşınması gibi. Finans yönünden Ankara boşaltılıyor. Biz bu seçimlerde bizim toplantımıza katılan yerel adaylarımızı önereceğiz. Bize Tamer Genç gibi bir vekil lazım. Biz bir etkilik yaptığımızda biz çağırmazsak bize neden çağırmadığımızı hesap soracak bir aday istiyoruz. Bizi bizden biri temsil etmeli” dedi.
Toplantıda kendilerini tanıtan ve çalışmalarından bahseden 2. bölge aday adayları Çubuk için yapılacak her çalışmaya ortak olduklarını belirtirken 2. Bölgeden aday adayı olan Çubuk’lu bir evladınız olarak sizler bizim değil bizler sizin kapınızı çalacağız. Bizler vekiliz sizler asil” dedi.

Haber :Beril Çuhadaroğlu/ Ankara

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.