Başkent Doğalgaz Çubuk'a tarih verdi

Başkent Doğalgaz Çubuk'a tarih verdi

Başkent Doğal Gaz AŞ Genel Müdürü Harun Gündüz, bir sıkıntı yaşanmazsa, 2010 yılında Çubuk ilçesinin her yerine doğal gaz hattı döşeneceğini bildirdi


Harun Gündüz ile beraberindeki birim müdürleri, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i ziyaret etti.

Gündüz ve beraberindekiler, 5 merkez mahalle muhtarına ilçede bu yıl yapılacak doğal gaz çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Harun Gündüz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, ilçede doğal gazla ilgili sorulara açıklık getirmek için kendilerini gönderdiğini söyledi.

Çubuk'ta geçen yıl doğal gaz hattı çalışmalarına başladıklarını ifade eden Gündüz, geçen yıl ilçeye 75 kilometrelik hat çekildiğini ve 13 milyon dolar yatırım yapıldığını bildirdi.

Kamu yararı için çalıştıklarını vurgulayan Gündüz, şöyle devam etti:

''Çubuk'ta 8 bin abone olacak şekilde servis hattı çekildi. Ancak 1795 hane abone oldu. Vatandaşlarımız abone olduğu takdirde ve herhangi sıkıntı olmazsa 2010 yılında ilçenin her yerine doğal gaz hattı döşenecektir. 1.5-2 ay içinde Yıldırım Beyazıt, Cumhuriyet, Atatürk, Yavuz Selim mahallelerinin bir kısmında reglaj istasyonun basıncının yettiği yerler bitirilecek. Reglaj istasyonun Barbaros Mahallesi'nde olmamasından dolayı, o bölgeye şimdilik doğal gaz verilemeyecek.''

Doğal gaz konusunda bilgilendirmeye yönelik hazırlanan broşürlerin Çubuk'ta da dağıtılacağını ifade eden Gündüz, ''Broşürlerde gaz satış ve tahsilat noktaları, bacalı cihazlar ve baca bakımı, konut aboneliğinde istenen belgeler, ticari abonelik ve acil durumda yapılacak işler anlatılıyor'' dedi.

Belediye Başkanı Lokman Özden de vatandaşların doğal gaz istediğini belirterek, ''Bir geçiş dönemindeyiz. Abone olmayan vatandaşlarımız da doğal gaz yönünde tercihlerini yapacaklardır. İlçemize doğal gaz konusunda da desteğini esirgemeyen Başkan'ımız Melih Gökçek'e teşekkür ediyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.