Başkan Özden'e Sanat'a Destek Plaketi

Başkan Özden'e Sanat'a Destek Plaketi

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e sanata ve sanatçıya destek vermesinden dolayı plaket verildi.

                    Köylü Ressam olarak da bilinen Ressam Halil Basri Uluğ, Belediye Başkanı Lokman Özden’i ziyaret ederek sanata ve sanatçıya yaptığı katkılardan dolayı plaket verdi.

İlçede düzenlenen Uluslararası Turşu ve Kültür Festivalinin yanı sara Ankara’da ve ilçede sanatçılara yönelik açılan sergilerden dolayı, ilçede bulunan tüm sanatçılar adına Başkan Özden’e plaket vermeyi uygun gördüklerini söyleyen Ressam Uluğ, sanatçının kolay yetişmediğini ve desteklenmediği taktirde de üretemeyeceğini belirtti.

Belediye Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu plaket töreninde konuşan Ressam Uluğ, ’’Çubuk’un kültürünü, tarihini ve sanatını yansıtacak çalışmalarımızda bizlere her zaman destek veren Belediye Başkanımıza tüm sanatçılar adına teşekkür ediyorum. Sanatçıya yapılan bu desteklerle birlikte yeni sanat eserleri ortaya çıkarken, yeni sanatçıların da doğmasına sebep olacaktır. Bu nedenle de bu destekleri ilçemiz ve ülkemiz açısından çok önemsiyoruz’’ dedi

‘Kuzeyin Parlayan Yıldızı’ olan Çubuk’ta yapılan sanatsal ve kültürel etkinliklere katkı ve destek vermeye gayret ettiklerini belirten Başkan Özden, verilen plaketi belediye meclisi adına aldığını belirterek, ’’Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz festivalimizde oluşturduğumuz kültü ve sanat sokağında sanatçılarımıza gerekli katkıyı sağladık. Festivale katılacak yerli ve yabancı sanatçının ilçemizden en güzel izlenimlerle ayrılmaları ve rahat bir ortamda çalışmalarını sürdürmelerine yardımcı olmak için gayret gösterdik. Ayrıca ilçemizdeki çeşitli sanatçılara da Ankara’da çeşitli sergiler açarak, onların nezdinde ilçemizin tanıtımı yaptık. Bundan sonrada bu tür etkinlikleri organize etmeye devam edeceğiz. Yapılan bu faaliyetlerimizin kentimiz ve ülkemiz sanatına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum’’diye konuşarak, plaket için Ressam Basri Uluğ ve diğer sanatçılara teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.