BAŞKAN GÖKÇEK, ÇUBUK’TA…

BAŞKAN GÖKÇEK, ÇUBUK’TA…

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi ilçelerde düzenlediği mitinglerinden üçüncüsünü Çubuk’ta gerçekleştirdi.

 

Çubuk Meydanı’nda toplanan coşkulu kalabalığa Büyükşehir Belediyesi’nin son 3 yıl içinde ilçeye yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Gökçek, bu süre içerisinde 302 milyon 78 bin liralık yatırım yaptıklarını kaydetti.  

            Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye yapılan yatırımları ayrıntılarıyla açıklayan Başkan Gökçek, sadece Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın Çubuk merkez ve köylerine 1 milyon 47 bin ton asfalt döktüğünü ifade ederek, “İstanbul’da sadece bir yıl içerisinde dökülen asfaltın 2,5 milyon metreküp olduğu düşünülürse, Çubuk’a dökülen asfalt daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

            Başkan Gökçek, Fen İşleri’nin ayrıca köy yollarını açarak, asfaltladığını, yol açım, bakım ve tarım yolu (reglaj) çalışması olarak da 75 kilometre, imar yolu için 15 kilometre ve oto korkuluk için 5 kilometre çalışma gerçekleştirildiğini kaydetti.

2-013.jpg

            İlçeye yine 3 yıl içerisinde 147 bin 236 metrekare kaldırım döşendiğini, ZiyaÜl-Hak, Yeşerti ve Gümüş caddelerinde 147 bin 236 metrekare kaldırım çalışması yapıldığını, 522 metre de bariyer döşendiğini ifade eden Başkan Gökçek, ilçeye toplam 3 adet de menfez açıldığını söyledi.

 

-KALEM KALEM ANLATTI

            Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi birimlerinin Çubuk’ta son 3 yılda gerçekleştirdiği çalışmaları özetlerken, ASKİ tarafından ilçeye; 52 kilometre içme suyu hattı, 29 kilometre atıksu, 8 kilometre yağmursuyu hattı döşendiğini, 4 tane içme suyu arıtma tesisi, 65 adet otomatik klorlama ünitesi açıldığını, sadece ilçede çalıştırılmak üzere 14 adet araç alındığını, 11 içme suyu deposu, 1 adet pompa istasyonu, 1 adet su kuyusu ve 11 adet de depo bakımı merkezi yapıldığını kaydetti.  

           Başkan Gökçek ayrıca, Çubuk içme suyuna da 70 bin metreküp büyüklüğünde ek ünite eklendiğini ve bunun da içme suyu kapasitesini yüzde 200 oranında artırdığını ifade ederek, Çubuk-2 Barajı’na, Kavşakkaya Barajı’ndan 14 kilometre uzunluğunda hat bağlandığını, ihtiyaç duyuldukça da buradan baraja su verilerek, Çubuk’un su probleminin çözüldüğünü bildirdi.

            Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından da ilçede; 1 milyon 200 bin adet çiçek dikimi, 363 bin adet çalı dikimi gerçekleştirildiğini, 10 bin 883 adet de çeşitli büyük ağaç dikildiğini, kent içine 1643 adet kent mobilyası konulduğunu; 19 ayrı okul, cami, kamu kuruluşlarının çevre düzenlemesinin yapıldığını ve çocukların da keyif içerisinde oynayacakları 201 adet de oyun grubu kurulduğunu anlatan Başkan Gökçek, Çubuk Karagöl Tabiat Parkı’nın da çiftlik alanıyla birlikte elden geçirildiğini ve en kısa zamanda hizmete açılacağı müjdesini verdi.

            Çubuk’ta tarımı ve köylüyü desteklemek üzere Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı’ndan da çok önemli hizmet ve destekler sağlandığını kaydeden Başkan Gökçek,Çiftçiye 38 ton yonca, silajlık mısır, Macar tiği, yem bitkisi tohum desteği sağlandığını, merinos, teke ve akkahraman dağıtıldığını, 7 bin 580 adet de meyve fidanı (vişne fidanı) desteği sağlandığını ve Çubuk Balı’nın bir marka olması için de çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Gökçek, arıcılara 600 kovan verdiklerini ve arcılık malzemesi dağıttıklarını sözlerine ekledi.

            Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan yardımları da tek tek sıralayan Başkan Gökçek, şöyle dedi:

          “12 bin 274 aileye 229 bin 110 koli gıda yardımı, 12 bin 289 aileye 12 bin 889 ton yakacak yardımı, 350 aileye 157 bin 500 ekmek yardımı,

8 bin 447 öğrenciye kırtasiye, bot, kaban yardımı.”

            Çubuk’a yapılan hizmetlerden Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından da 48 adet cami, okul ve derneğe yardım yapıldığını kaydeden Başkan Gökçek, “3 bin 92 metre oto korkuluk yapımı, 1776 metrekare tretuvar ile 1386 metre bordür, bir adet de dekoratif saat kulesi yapıldı” dedi.

            EGO Genel Müdürlüğü tarafından da yapılan otobüs ve ulaşım hizmetlerini de anlatan Başkan Gökçek, “Araç sayısı 11 adet, kapalı durak sayısı 26 adet, 7 adet otobüslere engelli rampa sistemi, 3 bin 43 adet trafik işaret levha yapımı ve 42 bin 222 metrekare de yol çizgi çalışması gerçekleştirdik” diye konuştu.

 

-“İSTİKRAR İÇİN EVET”

            Atatürk Caddesi üzerindeki Çubuk Meydanı’nı dolduran ilçelilere verdiği bilgilerin ardından referanduma ilişkin düşüncelerini de açıklayan Başkan Gökçek, Cumhuriyet’in kuruluş yıllarından başlayarak Türk siyasi yaşamında çift başlılıktan kaynaklı yaşanan ekonomik ve siyasi yansımaların Türkiye’ye verdiği zararları örnekleriyle anlattı.

“İstikrar olabilmesi için biz Cumhurbaşkanı ve yönetimin tek başlı olmasını istiyoruz” diyen Başkan Gökçek, Avrupa ülkelerinin 16 Nisan referandumu için “hayır” propagandası yaptığını ifade ederek, bunun altında da ekonomik nedenler olduğunu kaydetti.

Konuşmasını “Her hayır diyenin terörist olmadığını, ama her teröristin hayır dediğini” ifade ederek sürdüren Başkan Gökçek, “Özellikle hayır diyenlere sesleniyorum. Siz açın televizyonları internetleri… Buralarda ‘evet’ diye bir şey çıkarsa, PKK kalmayacak diyor. Eğer bunlar evet diyorsa, bunun karşısında herkesin hayır demesi gerekiyor” diye konuştu.

Başkan Gökçek’in, meydanı dolduran Çubuklularla birlikte hep bir ağızdan “Özgürlük için evet, huzur için evet, birliğimiz için evet, dirliğimiz için evet, güçlü Türkiye için evet, şehitler için evet, vatan için evet, bayrak için evet, gelecek için evet, istikrar için evet, çocuklarımızın istikbali içini evet, evet, evet, evet” demesi, büyük alkış aldı.

 Başkan Gökçek, yarın (24 Mart Cuma) saat 22.00’da Beyaz TV ekranlarında referandumla ilgili önemli açıklamalarda bulunacağını söyledi ve bu programı izlemeleri tavsiyesinde bulundu.

_dnr0202-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum