Başkan Ayantaş: Ankara için elini taşın altına koyacak siyasetçilere ihtiyacımız var

Başkan Ayantaş: Ankara için elini taşın altına koyacak siyasetçilere ihtiyacımız var

ANKARA'nın bazı ilçe belediye başkanları ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş'ın ev sahipliği yaptığı kahvaltıda bir araya geldi.

Ayantaş'ın kahvaltı programına eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin ile STK'ların başkan ve yöneticileri katıldı. Akyurt'un Ak Parti'li Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Ankara için elini taşın altına koyacak siyasetçilere ihtiyaçları olduğunu söyledi.


'ESKİ BAKAN ŞIVGIN: ANKARA HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖREMİYOR'


Programda konuşan eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, "Ankara, hak ettiği değeri görmemektedir. Başkent olması nedeniyle her zaman önemini koruyan, siyasilerden yeterince faydalanamayan Ankara için bundan sonra sivil toplum kuruluşları daha aktif çalışarak bu talihi tersine çevirmelidir. Ankaralı bürokratların, merkezi hükümette yer alan Ankaralı bakanların sayısının çoğalması ve şehrimize değer vermesi gerekiyor. Bu kahvaltı ve diğer toplantılarımız, bu konuda yapacağımız çalışmalar açısından çok önemlidir. Bizleri bugün burada ağırlayan değerli Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş'a teşekkür ediyorum" dedi.


ANKARA İÇİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK SİYASETÇİLERE İHTİYACIMIZ VAR


Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise konuşmasında, "Ankara, üzülerek söylüyorum ki siyasilerimizin yeterince göz önünde tutmadığı bir şehir. Başkent olmasına rağmen, bizim oylarımızla seçilen ve Ankaralı olmayan vekillerimiz, kendi memleketleri için daha fazla mesai harcıyor. Bu ülkenin tamamı bizim ve herkes oy aldığı kent için azami gayreti göstermek zorundadır. Ankaralı olmasa da Ankara'yı benimseyen, seven ve Ankara için elini taşın altına koyacak siyasetçilere ihtiyacımız var. Sayın Bakanımız zamanında çıktı bakan oldu ve Ankara'nın her yerine büyük hizmetleri oldu. Akyurt'un da ilçe olmasında en büyük emeği kendisi vermiştir. Yapmamız gereken şey; hem kendi içimizden seçilenlerin, hem de yıllardır Ankara'da yaşamış büyüklerimize Ankara'ya hizmet etmeleri gerektiğini anlatmamız lazım. Bunun için de birlikte hareket etmemiz lazım. Örneğin Ankara'da yaşayan çevre illerden vatandaşlar dernekleri adına yönetimlerden istediklerini alabiliyorlar. Bizler de siyasilere ve yerel yöneticilere güçlü görünürsek bize katkısı olacaktır. Bireyselleşmeden, Ankara duygusuyla hareket edersek bunu halledeceğimizi düşünüyorum. İlçemize gelerek bizleri onurlandıran tüm Belediye Başkanlarına ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Kahvaltıya katılan diğer tüm belediye başkanları ve Ankara'nın sivil sesi olan sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının yaptıkları konuşmaların ardından program sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum