Başkan Acehan'ın, Köyler Boşalıyor Uyarısı

Başkan Acehan'ın, Köyler Boşalıyor Uyarısı

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Belediyeye ait bir restoranda basın mensuplarıyla buluşan Acehan, tarım ve hayvancılık noktasında hükümetin büyük teşvikler verdiğini, buna rağmen köylerin hızla boşaldığını söyledi.

Bu konuda yasal bir düzenlenme yapılması gerektiğini savunan Acehan, "Burası 500 yıldan beri tarım ve hayvancılığın en önemli olduğu ilçedir. Bu ilçede bunu yeniden ayaklandırmamız gerekiyor. Bunun için de göçü durdurmamız gerekiyor." dedi.

Göçü tersine çevirmenin ve üretimi canlandırmanın çok basit bir düzenlemeyle mümkün olacağını aktaran Acehan, şunları kaydetti:

"Ben diyorum ki, '2014 yılında köyden mahalleye geçmiş yerlerde imar gerçekleştirilinceye ve tapuları dağıtılıncaya kadar burada eskiden olduğu gibi özel idarelerin haklarının kullanılmasına devam edilsin. 'Torba bir yasa teklifiyle 6360 sayılı kanuna tek bir cümlelik bir madde ilave edilerek bu sağlanılabilir. Böylelikle köylüler Özel İdareler döneminde muhtardan, kaymakamdan izin alarak herhangi bir imar bedeli ödemeden yapılarını yapabilirler. Bu şekilde insanlar köylerinde kalır ve üretimlerine de devam ederler."

Ankara'ya yapılması planlanan hayvanat bahçesi projesine de değinen Başkan Acehan, "Bu konuda vatandaşlarımızın haklı talepleri var. Bu konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Tuna'ya ileteceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum