Başkan Acehan’dan ‘Üç Ayların’ ve 'Regaip Kandili' mesajı

Başkan Acehan’dan ‘Üç Ayların’ ve 'Regaip Kandili' mesajı

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Kameri aylar olan ve İslamiyet'te önem atfedilen ‘Üç Ayların’ başlaması ve 'Regaip Kandili' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Son zamanlarda Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu bölgenin zor günlerden geçtiğine işaret eden Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan,  mesajına bu güzel toprakları Vatan olarak armağan eden ecdadımız ile vatan savunmasında canlarını feda eden azizi şehit ve gazilerimize, bu mübarek zaman dilimi yüzü suyu hürmetine Cenabı Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

 Bereketli üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Kandilinin, ülkemiz başta olmak üzere bütün dünyada huzur ve selametin oluşmasına vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ettiğini söyleyen Başkan Acehan, üç ayları ‘müstesna bir mana iklimi’ olarak adlandırarak, mesajına şöyle devam etti:

“Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Geceleri gibi müstesna kandil gecelerinin yer aldığı üç aylar, milletimiz ve tüm İslam alemi için çok önemli ve faziletli zamanlardır. Bu kadar faziletle donatılmış ‘Üç Ayların’ Müslümanlar için bir fırsat dönemi olarak algılanması sanırım yerinde olacaktır. Bu nedenle Regaip Kandilinin, sevgi ve gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu kandil olarak adlandırılan geceler, ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, inşallah aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır, vatan ve millet sevgimiz artırır. Bu üç ayların tüm dünyaya gönül coğrafyamıza ve İslam alemine barış ve huzur getirmesini diliyor, Ortadoğu'da yaşanan ve çoğunlukla Müslüman kardeşlerimizin zarar gördüğü kargaşa ortamının üç aylar vesilesiyle son bulmasını ümit ediyorum. Bu ayların en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılması dileğiyle, tüm hemşehrilerimin Regaib Kandili’ni ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.