Başkan Acehan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Acehan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan Ramazan Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İslam coğrafyasında yaşanan insanlık dışı olaylar nedeni ile bu bayramda da buruk bir sevinç yaşadıklarını belirten Başkan Acehan, ’’Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak, her türlü dayanışmanın, birlik ve beraberliğimizin daha fazla yaşandığı, güzel duyguların tekrar ettiği, sevginin, barışın ve dostlukların daha da sağlamlaştığı kardeşlik duygularının pekiştiği, dargınların barıştığı bir Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz’’ dedi.

Karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörünün en yoğun olarak yaşandığı bir Ramazan Bayramına daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Başkan Acehan, mesajında şunlara yer verdi:

’’Bir aydır tutulan oruçların ardından, gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken; diğer yandan bayrama buruk gönüller ve üzgün giren insanların hüzün ve acılarını da yüreklerimizde hissediyoruz. Bu yıl ki Ramazan ayı da, Müslüman kardeşlerimizin çektiği çile ve eziyetlerle gündeme geldi. Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı coğrafyalarda kan ve gözyaşını üzüntüyle izliyoruz. Acının, üzüntünün ve gözyaşının hakim olduğu Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı dramın altında, Ramazan Bayramı’nı sevdiklerimizle birlikte geçirmeye çalışacağız. Kardeşlerimizin çektiği üzüntü ve sıkıntıları hatırlayarak, kırgınlıklara, dargınlıklara son vermeliyiz. Mübarek Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek incittiğimiz, üzdüğümüz, kırdığımız kalpleri yeniden onarmalıyız. Büyüklerimizi ziyaret ederek onların gönlünü, hayır dualarını almalıyız. Kan ve gözyaşı içinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz başta olmak üzere, tüm hemşerilerimin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.’’

Öte yandan Çubuk Belediyesi’nin ilçe bayramlaşmasının, bayramın ikinci günü saat 11.30'da Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.