Başkan Acehan’dan Küçük Ressam’a Destek

Başkan Acehan’dan Küçük Ressam’a Destek

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, küçük ressamlara destek olmak amacıyla yaptıkları eserlerden satın aldı.

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, küçük ressamlara destek olmak amacıyla yaptıkları eserlerden satın aldı.

Barbaros Ortaokulu öğrencileri tarafından Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde ‘Benim Dünyam, Benim Fırçam’ adı altında organize edilen sergiden öğrencilere destek olmak amacıyla resim satın alan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, insana yapılan yatırımın hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini söyledi.

Barbaros Ortaokulu Müdürü Bilal Baldemir, Müdür Yardımcısı Fehmi Seymen, Görsel Sanatlar Öğretmeni Serap Kaya ve küçük ressam Esra Öztürk sanata ve öğrencilere verdikleri desteklerden dolayı Başkan Acehan’ı makamında ziyaret etti.

Kendisinin yaptığı bir eserin belediye başkanı tarafından beğenilerek para karşılığında alınacağını hayal bile etmediğini söyleyen Esra Öztürk, yaptığı resmi satın alan Başkan Acehan’a teşekkür ederek, “Resim yapmayı çok seviyorum ama yaptığım resmin bu kadar değerli olacağını hiç tahmin etmemiştim. Resimlerimin Belediye Başkanımız tarafından incelenmesi ve para karşılığında satın alınması kendime bir öz güven gelmesine neden oldu. Kendimi ünlü ressamlar gibi hissetmeye başladım. Çok mutluyum. Bundan sonra resim yapmaya daha çok yoğunlaşacağım” dedi.   

2img_1744.jpg2img_1763.jpg-Eserinde Kadına Şiddeti Anlatmış

Küçük ressamın kadına şiddeti en iyi şekilde anlatan tablosunu çok beğendiğini anlatan Başkan Acehan, Esra Öztür’ün ve öğretmenlerinin iade-i ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilerin her yönüyle donanımlı yetişmesine büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Acehan, öğrencilerin sanat derslerine faal olarak katılması için her türlü imkanı sağlamaya da hazır olduklarını belirtti.

Gençleri şiddet ve bağımlılık gibi kötülüklerden korumanın yolunun spor ve sanata destek olmaktan geçtiğini aktaran Başkan Acehan, “Türkiye'nin kalkınması, bireylerin gelişimi, şiddet ve bağımlılık gibi çağın hastalıklarından korunma yolları sanat ve spora verilecek destekle mümkündür. Bu yüzden sanatın ve sanatçının yanındayız. Eğitimiyle, kültürüyle Çubuk’u Türkiye'de adı geçen bir sanat şehri olması için çalışacağız inşallah. Öğrencimizin yapmış olduğu bu tabloda günümüzde ve özellikle son günlerde yaşanan olaylardan dolayı çok manidar" açıklamasında bulundu.

Küçük ressam yaptığı tabloyu Başkan Acehan’a takdim ederken, tablosu hakkında da bilgiler verdi.

Sergideki çalışmaları çok beğendiğini vurgulayan Başkan Acehan, öğrencileri yetiştiren başta okul idarecileri olmak üzere tüm öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum