Başkan Acehan, terör saldırılarını kınadı

Başkan Acehan, terör saldırılarını kınadı

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İstanbul, Şırnak, Şanlıurfa, Kars ve Adıyaman'da yaşanan terör olaylarını kınadı.

Başkan Acehan, açıklamasında birlik ve beraberlik mesajları vererek, yapılan terörist saldırılarının birlik, beraberlik ve kardeşliğe yapıldığını savundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli birlik ve beraberliğine, istikrarlı büyümesine, huzur ve barışına gölge düşürmek isteyen ve ülkenin dirliğine nifak sokma girişiminde bulunanların yapmış olduğu terör eylemlerini esefle kınadığını belirten Başkan Acehan, mesajında şunlara yer verdi:

“Ülke olarak geçmişte hangi badireleri atlattığımız ve hangi bedelleri ödediğimiz hepimizin malumudur. Hem sivil vatandaşlarımızın hem de güvenlik güçlerimizin hedef alındığı olayların asıl amacı ülkemizin bir savaş ortamının içine çekilmek istenmesidir. Ülkemizi, kaos ortamı yaratarak eski karanlık günlere döndürmek isteyen şer odakları şunu asla unutmamalıdırlar ki bu necip millet, daha önce yaşanan bu tür olaylarda olduğu gibi vakarını koruyacak, kandan ve terörden nemalanan bu odaklara asla izin vermeyecektir. Yaşanan olaylar milletimizin birlik ve beraberliğini daha da perçinleyecektir. Bu noktada millet olarak itidale ve aklıselime her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Yüzyılardır bütün zorlukların üstesinden gelmeyi başaran bu topraklar yine tek yürek olup düşmanlarını alt edecektir. Yaşananlara karşı son derece duyarlı olmalı, ülkemizi karıştırmak için ellerini ovuşturarak tetikte bekleyenlere fırsat vermemeliyiz. Toplumumuza bu acıları yaşatan olayların faillerinin ve arkasındaki karanlık güçlerin bir an önce tespit edilerek gereken cezanın verileceğine olan inancımız tamdır. Ülkemizde iç savaş çıkartmak için çaba sarf eden tüm odakları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için İstanbul, Şırnak, Şanlıurfa ve Adıyaman illerimizde görev yaparken hain saldırılar sonrası şehitlik mertebesine erişen güvenlik görevlilerimize ve terörist saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.