Başkan Acehan, Seymenleri Makamında Kabul Etti

Başkan Acehan, Seymenleri Makamında Kabul Etti

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ankara Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Başkanı Zekayi Erkan ve beraberindeki heyeti, makamında kabul etti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ankara Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Başkanı Zekayi Erkan ve beraberindeki heyeti, makamında kabul etti.

Başkan Acehan’ı makamında ziyaret eden Seymenler, kendilerine verdiği desteklerden dolayı  teşekkür ederken, eğitim çalışmalarına davet ettiler.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Acehan, “Sivil toplum örgütlerine her zaman elimizden gelen desteği veriyoruz. İlçemize neler verebiliriz, neler katabiliriz, bunun için çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz. Gelenek ve göreneklerimizi koruyarak, seymenlik ruhunu gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu amaca katkı yapan her vatandaşımıza da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Seymenlerin Ankara'nın kültürü açısından çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Başkan Acehan, “Seymenler, gönüllülük esasında, milli duyguları ve Ankara kültürünü yaşatma arzusunun temsilcileri olarak bizlere çok büyük mutluluk veriyor. Ben sizleri gördüğümde hakikaten heyecanlanıyorum, sevinç duyuyorum” dedi.

Kendilerine hem malzeme hem de yer konusunda destek olan Başkan Acehan’a teşekkür eden Ankara Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Zekayi Erkan’da, derneğin kurulumunu yaptıklarını ve çalışmalarına başladıklarını anlattı.

Derneklerinin ilk olarak 25 üye ile kurulduğunu ve 25 kişiye de seymen eğitimi vermeye başladıklarını aktaran  Erkan, “Ankara’nın çok köklü bir tarihi var ve biz kültürü yaşatmak için çaba gösteriyoruz. Bu doğrultuda yapılacak çalışmalarda her zaman sizlerle birlikteyiz. Sizlerin katkısıyla ilçemizde seymen kültürünün yaşatılmasından dolayı çok mutluyuz. Seymenlik bir gelenektir. Derneğimizde, çocuklarımıza seymen kültürünü, geleneğini öğretiyoruz. İlk etapta 25 kişiyle eğitimlere başladık. Bu sayının her geçen gün artacağına inanıyoruz. İnşallah Ankara’nın olduğu gibi Çubuk’un da simgesi olacağız”  şeklinde konuştu.

Ziyarete Ankara Kulübü Genel Başkan Yardımcısı Müslim Arslan, Ankara Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Başkanı Zekayi Erkan, Başkan Yardımcısı Osman Çulha ve üyeleri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.