Başkan Acehan, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu

Başkan Acehan, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde şehit aileleri ve gazilere iftar verdi.

Programda konuşan Başkan Acehan, ramazan'ın Başta Türkiye olmak üzere İslam coğrafyası ve bütün dünyaya rahmet ve bereket getirmesini temenni etti.
Şehit yakınlarını ve gazileri ağırlamaktan gurur duyduğunu söyleyen Başkan Acehan, konuşmasında duygulu anlar yaşayarak, gözyaşlarını tutamadı. 
Mübarek Ramazan'ın feyzi, bereketi, onun insanlar üzerindeki olumlu etkisinin her geçen gün kendini hissettirdiğini ifade eden Başkan Acehan, “Sizler bizlere aziz şehitlerimizin emanetlerisiniz her ne konuda olursa olsun her zaman sizlere kapımız açıktır ve sizlerin her zaman hizmetinizdeyiz” diyerek iftar programına katılan herkese teşekkür etti.

Daha sonra konuşan İlçe Müftüsü Bilal Kara, şehitliğin dinimizdeki yeri ve önemini anlattı. Şehitliğin her kula nasip olmayacak bir mertebe olduğunu vurgulayan Kara, ashabın şehit olmak için gece gündüz dualar ettiğini hatırlattı. Terörün bitmesi temennisinde bulunan Kara, ‘’Bu dünya imtihan dünyası, Allah’tan geldik yine Allah’a döneceğiz. Önemli olan ona layık bir şekilde kavuşmaktır. Şehitler için müjdeli haberler vardır. Bu konuda çok sayıda ayet, hadis ve kısas vardır. Bunlardan bir tanesi de ‘şehit; ehlinden 70 kişiye şefaat eder’ hadisidir. İnşallah bir an önce vatanımızda terör belası biter de huzur ve mutluluk daim olur’’ diye konuştu.  

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan da Çubuk Belediyesinin desteğini her zaman hissettiklerini belirtti

İftar programı, yapılan duanın ardından sona erdi. 
İftar programına Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Demiraslan, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.