Başkan Acehan, sağlıklı yaşam için tüm ilçe halkını sabah sporuna davet etti

Başkan Acehan, sağlıklı yaşam için tüm ilçe halkını sabah sporuna davet etti

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, tüm ilçe halkını sağlıklı yaşam ve uzun ömür için ‘Çubuk Vadisi’nde yürüyüşe davet etti

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ‘Çubuk Trekking’ grubuyla birlikte Çubuk Vadisi’nde sabah sporu yaparken, uzun ve sağlıklı yaşam için 7’den 77’iye tüm ilçe halkını sabah sporuna Çubuk Vadisi’ne davet etti.   

Çubuk’ta yaşayan bazı vatandaşlar, ilkbaharın keyfini çıkarıyor. Yeşil doğası, bol akarsuları ve el değmemiş bakir alanları doğal güzelliklere sahip olan Çubuk ilçesi, ilkbaharın gelişiyle yeşilin çeşitli tonlarından oluşan yaprakların renk cümbüşüne sahne oluyor.

Çubuk Trekking grubu ile sabah sporuna çıkan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, 7’den 77’iye tüm ilçe halkını doğa yürüyüşüne ve spora davet ediyor.

Çubuk Trekking grubu ile birlikte yaklaşık 10 yıldır her sabah spor yaptıklarını hatırlatan Başkan Acehan, ’’Biz bu güne Çubuk Adliyesi’nin önünden Çubuk 2 Barajı’nın savağına kadar yürüyüş yaparak, kısmı koşularla birlikte geri geleceğiz. Bizim bu grubumuzdan Allah razı olsun, 10 yıldan berridir sporu devam ettiren ve bu konuda Çubuk’umuza örnek olan arkadaşlardan meydana geliyor. İnşallah bu güzel alışkanlığın devam etmesi için bizde zaman zaman onlarla birlikte olarak destek vereceğiz inşallah’’ dedi.

-Doğa harikası Çubuk Vadi,  güzel alışkanlıkların zemini olacak

Çubuk Vadisi’ni gelecekte ilçenin sosyal kültürel ve mesire alanı olacağını vurgulayan Başkan Acehan, ’’Bu vadi bizim Çubuk’umuzun gözbebeği, bizim sevdamız ve hele bu grubun ortak sevdasıdır. İnşallah biz burada rekreasyon ve mesire alanı olarak bu vadiyi yeşilliği ile spor alanlarıyla, kültür alanlarıyla, kent ormanıyla Çubuk’umuzun en güzel alanı haline getireceğiz. Binlerce, yüzlerce insanımız burada her gün yürüyüş ve spor yapacak. Gelecekte burası inşallah güzel alışkanlıkların zemini olacak’’ diye konuştu.

-7’den 77’iye tüm ilçe halkını spora davet etti

Uzun ve sağlıklı yaşamak için sporun önemine dikkat çeken Başkan Acehan, ’’Bir hekim olarak, bu işi yıllardır alışkanlık haline getiren bir kişi olarak 7’den 77’iye özelliklede kadınlarımız başta olmak üzere bütün halkımızı, günlük en az 45 dakika yürüyüşle sporla kendilerini eğitmeye ve uzun sağlıklı yaşamaya davet ediyorum inşallah’’ şeklinde konuştu.

Başkan Acehan, insanlara sporu sevdirmek için her ay tüm ilçe halkının katılabileceği toplu sportif etkinlikler ve yürüyüşler düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Vadiye yürüyüşe Belediye Başkanı Tuncay Acehan ile birlikte 8 yıl önce yürümeye başladıklarını anlatan emekli öğretmen Mustafa Orhan ise, ’’Ben emekli öğretmenim 8 yıldır bu vadiye yürüyorum. İlk olarak Belediye Başkanımız Tuncay Acehan ile birlikte buraya yürümeye başladık. Birlikte buraya 6 yıl bir fiil yürüdük. Burası doğal güzelliğe sahip bir alandır. Bu vadiden Türkiye’de bir iki tane ancak vardır. Herkesin burayı görmesini ve bol oksijenden yararlanmasını isteriz’’ dedi.  

Çubuk Adliyesi önünde başlayan yürüyüş, 6 kilometre mesafedeki Çubuk 2 Barajı ve tekrar aynı istikamette 6 kilometrelik geri dönüş ile toplamda 12 kilometrelik yürüyüşle Yeşil Çubuk parkında sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.