BAŞKAN ACEHAN, ESNAF ODALARIYLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN ACEHAN, ESNAF ODALARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, esnaf odaları temsilcileriyle bir araya gelerek, Türkiye ve ilçe meselelerini değerlendirdi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, esnaf odaları temsilcileriyle bir araya gelerek, Türkiye ve ilçe meselelerini değerlendirdi.

Çubuk Belediye Meclis Salonunda düzenlenen programa Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Fethi Avcı ve ilçedeki esnaf odaları temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, toplantıdaki amaçlarının dünyada, Türkiye’de ve ilçedeki meselelerin doğru biçimde konuşulması olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarları döneminde yapılan hizmetleri anlatan Başkan Acehan, bu dönemde, ülkenin ekonomik anlamda büyüdüğünü ve bir çok alanda dışa bağımlılığın azaldığını aktardı.

ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkenin Türkiye’nin büyümesini hazmedemediğini vurgulayan Başkan Acehan, şunları söyledi:

‘’Bilindiği üzeri ABD’de başlayan bir dava süreci var. Aslında bunların hepsinin arkasında Osmanlı’dan sonra kurulan Türkiye’nin yüz yıl sonra yeniden bölgesinde hakim olmasından dolayı bir korkudur. Tüm mazlumlar için umut kapısı olan Türkiye’yi yeniden güçsüzleştirmek ve itibarsızlaştırmak istiyorlar. Türkiye, şuanda büyük güçlerin başta ABD olmak üzere Almanya, Çin ve Rusya’yı tedirgin eden bir durum. ABD, bu dava yoluyla bizi uluslararası ekonomik piyasada mahkum etmek, para cezasına çarptırmak daha sonrada bunun siyasi sonuçlarını ele geçirmek, devşirmek istiyor. Şuanda Çubuk’umuzun önemli aktörleri sizlersiniz. Sizler bu konuları net bir şekilde bileceksiniz ki üyelerinize konuları anlata bilesiniz. Bilersek oynanan oyunları bozabiliriz.’’

15 Temmuz’da yaşanan olayların ülkeyi ele geçirmek için yapıladığını dile getiren Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, darbeyle yapamadıklarını farlı yöntemlerle yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu ülkede yapılan hizmetlerin unutulmaması gerektiğini işaret eden Demirbaş, ‘’Elbette birçok sorun ve yerine getirilememiş istek olacak. Bunları da bir sıraya göre çözüme kavuşturuyoruz’’diye konuştu.  

Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce’de, dışa bağlılığı azaltmak için üreticilere çok daha fazla destek olunması gerektiğini söyledi.

Her zaman devletin yanında olduklarını dile getiren Yüce, ‘’Bizimim dışa bağımlılığımız azalması için tarımda ve sanayide bolca ürün üretmemiz lazım. Hayvancılık ile ilgili yaşadığımız sıkıntıları siz biliyorsunuz. Hobi bahçeleri ve kaçak yapılarla tarım alanları talan ediliyor. Şimdi biz her şeyde bağımlı hale geldik. Üretmezsek ABD’ye, Almanya’ya bağımlı kalırız’’ ifadesini kullandı.

Son zamanlarda Çubuk’ta önemli yatırımlar yapıldığını söyleyen Çubuk Esnaf Sanatkarlar Odası Temsilcisi Rumi Türkoğlu ise,’’Allah razı olsun başkanımızdan, bu güne kadar yapılmayanları yaptılar. İlçemizde 6 büyük projeyi hayata geçirdiler. Belediye binamız, lojistik merkezimiz, kapalı Pazar yerimiz, canlı hayvan pazarımız, hamam ve sosyal tesisiler, Çubukabad parkımız yapılıyor. Bunlar gerçekten ilçenin ihtiyaçlarıydı ve yapılmaya başlandı’’ diye konuştu.     

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.