Başkan Acehan, Dünya Engelliler Günü Sergi ve Programına Katıldı

Başkan Acehan, Dünya Engelliler Günü Sergi ve Programına Katıldı

Ankara Büyük Şehir Belediyesi Çubuk Aile Yaşam Merkezi, 'Dünya Engelliler Günü' nedeniyle “Engelsiz Hayaller” isimli program ve resim sergisi düzenlendi.

Ankara Büyük Şehir Belediyesi Çubuk Aile Yaşam Merkezi, 'Dünya Engelliler Günü' nedeniyle “Engelsiz Hayaller” isimli program ve resim sergisi düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programın açılışını Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan ve Merkez Müdürü A. Meltem Sandıklı yaptı.

2dsc_0066.jpgResim sergisi açılışının ardından “Bende Yapabilirim” isimli engelli üyelerin oyuncu olarak oynadığı kısa filmin galası yapıldı. İzleyenler tarafından büyük beğeni toplayan “Bende Yapabilirim” isimli film uzun süre alkış aldı.

İlçedeki rehabilitasyon merkezleri ve Aile Yaşam Merkezi üyeleri tarafından çeşitli ekinliklerin sergilendiği program hakkında bilgi veren Sandıklı, “Merkez olarak engelli üyelerimize eşsiz hizmetler sunuyoruz. Bu gün olduğu gibi bundan sonrada bu hizmetlerimiz devam edecek. Bu merkezimizden tüm engellilerimizin ve ailelerinin faydalanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye olarak engelli kardeşlerine elinden geleni yapacaklarını ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir. Bizlerde engelli bir insan olabileceğimiz gibi ailemizden engelli insanların olabilmesi her zaman mümkündür. Nüfusun yaklaşık 8.5 milyonunu engellilerin oluşturduğu düşünüldüğünde, engelli haklarının, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesinin önemi ortaya çıkmaktadır. Engelli insanımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş ve modern anlayışın gereğidir. Bu konuda sivil toplum örgütleri, resmi kurumlar ve tüm vatandaşlarımız elbirliği içerisinde problemlerin çözümüne katkı sağlamalıdır. Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılık oluşturmakla mümkündür. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan engelli vatandaşlarımızın daima yanlarında ve desteğinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu gün burada Aile Yaşam Merkezimizde yapıldığı gibi tüm vatandaşlarımızı, kurum ve kuruluşlarımızı engelli vatandaşlarımızın yaşama sıkı sıkı bağlanmalarını, toplumla kaynaşmalarını sağlayıcı çalışmalara destek vermeye davet ediyorum. Engelleri aşmış bir gelecek ümidiyle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Engelliler Günü vesilesiyle bir kez daha, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum" dedi.

2dsc_0086.jpgEngellilerle ve aileleriyle yakından ilgilenen Başkan Acehan, fotoğraf çektirmek isteyenlerin isteklerini de geri çevirmedi.

Programa, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Çubuk Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Meclis Üyeleri Harun Olmuş, Ümüt Polat, Sosyal İşler Yaşlılar ve Engelliler Komisyonu Başkanı Ahmet Keser, engelli üyeler ve misafirler katıldı.

2dsc_0062.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.