BAŞKAN ACEHAN, ’AŞIK ATMA TURNUVASI’NA KATILAN SPORCULARI KABUL ETTİ

BAŞKAN ACEHAN, ’AŞIK ATMA TURNUVASI’NA KATILAN SPORCULARI KABUL ETTİ

Çubuk’ta düzenlenen ‘Aşık Atma Turnuvası’na katılacak sporcular ilçeye gelirken, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan sporcuları makamında kabul etti.

Başkan Acehan, İstanbul ve Van’dan gelerek aşık atma turnuvasına katılan sporcularla bir araya geldi.

Çubuk Belediyesi Başkanlık Makamında sporcuları kabul eden Başkan Acehan, bu yıl 11. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ni iptal etmek zorunda kaldıklarını ve sadece sportif etkinlikleri düzenleyeceklerini hatırlattı. Terör olayları ve şehit haberlerinin art arda gelmesi nedeniyle sportif etkinlikleri de buruk bir şekilde gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Acehan, “Davetimize icabet ederek Van’dan, İstanbul’dan buraya kadar gelmeniz ve turnuvamıza katılacak olmanız bizi ziyadesiyle memnun etti. Bizim hedefimiz unutulmaya yüz tutan gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, bunları yaşatırken de ilçemizi en iyi şekilde tanıtmak. Umarım bunda da başarılı oluruz” diye konuştu.

Düzenlenen turnuva nedeniyle teşekkür eden Pamir Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemşit Horasan ise, turnuva için Van’ın Erciş ilçesinde bulunan Ulupamir Köyünden geldiklerini kaydederek, “Türk dünyasında bu oyun çok revaçta olan bir oyundur. Birçok Türk devletinde uluslararası turnuvalar düzenleniyor. Bizde bu oyununu yaşadığımız yerde kendi aramızda sürekli oynuyoruz. Ancak bu şekilde bir turnuva Türkiye’de ilk defa olacak. Bu nedenle biz Kırgızlar olarak sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Turnuvanın hayırlı olmasını dileyen Başkan Acehan, daha sonra turnuva hakemlerinden aşık atma oyunu hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından Horasan, turnuva anısına Başkan Acehan’a geyik ve koyun aşık kemiğinden oluşan plaket takdim etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.