“BAŞKALARI DA YANMASIN!..”

“BAŞKALARI DA YANMASIN!..”

Hasan Bostan Camii Şerifinde korkuluklar yok. Bir çocuk düştü yaralandı...

Şuayip YAMAN 

Haber-Yorum 


Bu söz, 22 Temmuz 2014 Salı akşamı Teravih Namazı sonrası arkadaşları ile Hasan Bostan Camii Şerifi avlusunda oynarken korkuluğu veya emniyet şeridi olmayan 'Kadınlar Tuvaleti'nin üzerinden düşerek kafasından yaralanan M.B.'nin babası S:B.'ye ait. 

Tabii ki, “Ateş düştüğü yeri yakar”. Aile çok üzgün ve “Biz yandık, Camii avlusundaki bayanlar tuvaletinin üzerinde koruyucu önlemler alınsın, başkalarının çocukları da düşmesin” diyor. 

13 yaşındaki M.B. arkadaşları ile oynarken korkuluğu olmayan (yüksekliği yaklaşık 2 metre olan) tuvaletin üstünden yere düşmüş, oyun arkadaşları ile çevre sakinlerinin yardımıyla 112 Acil Ambulans ile Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'nin aciline kaldırılmış.. Tabii ki buradan da Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiş.. 

M.B.'nin doktoru tarafından yapılan muayene ve tetkiki sonucu, “Yüksekten düşme sonucu yüzde şişlik ve ağız içi kesi nedeniyle tarafımıza danışılan hasta değerlendirildi. Gingivada ve alt dudak iç yüzünde parçalı kesi görüldü. Sol Mandibula üzerinde ödem ve ekimoz ( ) saptandı” denilmektedir. 

Diğer tetkiklerde ise; Hastanın genel durumu iyi. Şuuru açık denilmektedir. Çocuğun durumu iyi gibi görünüyor ama kontrolleri aralıksız devam ediyor. Çocuğun ailesi hala tedirgin... 

Allah iyilik versin. Tem eniğim Çocuğumuz, İnşallah iyi olur ve eski sağlıklı günlerine tekrar döner. 

Yukarıdaki olayla ilgili olarak akla ilk gelen sorular; 

• 13 yaşındaki bir çocuk nereye olursa olsun, başında bir büyük olmadan neden tek başına sokağa salınır veya özellikle akşam vakitlerinde bir yere gönderilir? 

• Diyelim ki tek başına camiye gitti. Cami dağıldı. Çocuk eve gelmedi? Neden aile fertleri tarafından aranıp, sorulmaz? 

• Camii Şerif'in arka girişinde ki merdivenlerin sağ tarafında demir korkuluk var. Zannedersem bir estetik görüntü, bir süs için yapılmış. Ama asıl korkuluk yapılması gereken Kadınlar Tuvaleti'nin üstü ve yan tarafı olmalı idi. Çünkü buralarda korkuluk yok. Büyükler bile dalgınlıkla buradan dengelerini kaybedip düşebilir.



• Kadınlar Tuvaleti'nin üzerinde korkuluk, emniyet şeridi ve ikaz (uyarı levhası) yok. Olsa bile kim görecek, kim riayet edecek. Zaman zaman bu Camii'nin önünden geçerim. Burası sözde emniyetli ve çevresi kapalı olduğu için çocukların oyun arayıp bulamadığı bir yer. Ama Camii'nin avlusunun içi de dışarıdan görüldüğü gibi emniyetli değil. Kadınlar Tuvaleti'nin üstü ve yan tarafı korumasız. Allah esirgesin, bir başka gün de bir başkasının çocuğu da burada oynarken düşebilir. Camii'nin görevlileri de çocuklara, “burada oynamayınız” diyemez. Çocuktur; kapıdan kovarsınız, bacadan girer. Yalnız Camii'nin Kadınlar Tuvaleti'nin üzerine ve yan tarafına en kısa zamanda bir koruma bandı yapılması gerekir. 

Yukarıdaki olay her çocuğun, her yetişkinin başına gelebilir. Siz, siz olun; çocuklarınızı sabah-akşam tek başına bir yere göndermeyin. Sonra oturup yanarsınız, ağlarsınız... 

Çocuğun Ailesine bununla geçmiş olsun diyorum, kendisine de Allah acil şifalar versin... 

Camii yetkililerinin ve Belediye Başkanı'nın dikkatine sunulur!.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.