Başbakan Yıldırım: Metroyu Çubuk'a kadar uzatıyoruz

Başbakan Yıldırım: Metroyu Çubuk'a kadar uzatıyoruz

Başbakan Yıldırım, "Buradan 27 kilometre Çubuk'a kadar da metroyu uzatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Atatürk Kültür Merkezinden de Kızılay Meydanına kadar 3,5 kilometre daha ilave yapıyoruz." dedi.

Ankara'da yapımı 12 yıldır devam eden Keçiören Metro hattında test sürüşleri bugün başladı.

Başbakan Yıldırım Keçiören'de vatandaşlara seslendi.

İşte Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"Bizim gurur tablomuz işte karşıda Keçiören şehitler , onların emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Türkiye çok büyük ülke, Türkiye'nin bulunduğu konum dünyanın merkezidir. Herkesin gözü Türkiye'de. Bölgede mazlum halkların umudu da Türkiye'dir. Bir yandan Suriye'de devam eden bu savaş ve 500 bin masum insan hiç uğruna hayatını kaybetti. 3 milyondan fazla masum günahsız insan memleketimize geldi. Bize yakışan da budur. Avrupalılar 10 tane göçmen gittiğinde cıyak cıyak bağırıyorlar. Onlar böyle bir şeye alışık değil ama bizim geçmişimizde insanlık var, insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışı var. 15 Temmuz FETÖ hain örgütünün dersini verdiniz. Ama bu terör örgütleri aynı akılın emrindeler. FETÖ gitti bölücü örgütü geldi. Kim gelirse gelsin karşısında 79 milyon vatan evladı var. Bu millet sahip çıktıkça hiçbir şer örgütü bu topraklarda barınamayacaklar.

Keçiören'in ulaşım sorunu kökünden sökecek Keçiören Metrosu'nun ayak sesleri geldi. Bir kaç ay yolcusuz gidip gelecek, yılbaşı olunca metroya binip seyahatin keyfini yaşayacağız. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Hızlı tren rüyasını gerçekleştirdik. Uzay binaları gibi yeni bir gar yapıyoruz yeni Ankara garı da hemen hemen bitime yaklaştı. 2019'da Sivas'a, Yozgat'a, Kırıkkale'ye kadar hızlı trenle gideceksiniz. Böylece Türkiye nüfusunun yüzde 55'ini oluşturan 15 büyükşehiri hızlı trenle Ankara'ya bağlıyoruz

 

İSTASYONA YENİ İSİM

9 istasyonumuz var. Bu istasyonlardan Gazino istasyonu diye bir istasyon var. Bu istasyonun adı Şehitler İstasyonu yapalım mı? Şehitlerin adını yaşatıyoruz Keçiören'de. Şehitler İstasyonu Keçiören Metrosu'nun başlangıç istasyonudur. "

TEST SÜRÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRECEK

Başbakan Yıldırım, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile Keçiören arasında 9,2 kilometre uzunluğunda olan ve 9 istasyonu bulunan Keçiören Metrosu'nda yarın test sürüşü gerçekleştirecek ve incelemelerde bulunacak.

Yapımına Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından 2004'te başlanan Keçiören Metrosu, 7 Mayıs 2011'de ODTÜ Metro İstasyonu'nda gerçekleştirilen törenle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum