Başbakan uyarmıştı

Başbakan uyarmıştı

Başkent’in dünyaya açılan penceresi olan Esenboğa Havaalanı yolu üzerinde bulunan ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da kaldırılması talimatı vermesine rağmen çevreye pis koku yayan ahır sahiplerine 25 bin YTL ceza kesildi.

Ankara ile Çubuk arasında Esenboğa mevkinde kötü koku yayan ahır sahiplerine 25 bin YTL ceza kesildiği belirtildi. Başbakan Erdoğan’ın da talimatı ile Şabanözü yolunun 6’ncı kilometresinde Çubuk Kaymakamlığınca belirlenen alana taşınması öngörülen ahırlarla ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Çevreden sorumlu Vali Yardımcısı İbrahim Avcı Başkanlığında Çubuk Kaymakamlığında çevreyle ilgili olarak yapılan toplantıda, kurallara uymayan ahır sahiplerinden 8 kişiye 25’er bin YTL para ceza kesildiğini belirten Ankara Çevre İl Müdürü Haluk Özden, alınan kararlara uymayan ahır sahiplerine karşı ceza uygulamalarının süreceğini söyledi.

RADİKAL KARARLAR

Çubuk Kaymakamı Mustafa Güler, Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Büyükşehir Belediyesi Çevre Daire Başkanılığı yetkilileri, kamu kurumları temsicileri ve daire müdürlerinin katıldığı toplantıda, ahırların modern hale getirilmesinin yanı sıra hayvancılığın da geleceği hakkında radikal kararların alındığı ifade edildi. Dünyanın en gelişmiş hayvancılık projesi kapsamında düğmeye basıldığını açıklayan Çubuk kaymakamı Mustafa Güler, şunları söyledi:

"Amacımız, hayvancılığı baltalamak değil, geliştirmektir. Devletimiz bunun için vardır. 244 hektarlık bir alan üzerinde dünyada bir eşi daha olmayan Hayvancılık ihtisas Sanayinin temelini atmak üzereyiz. Hayvancılık işi ile uğraşanlara her konuda destek olunacaktır. Ancak ahır sahiplerini yasalara uymaları ve ceza yememeleri konusunda bir kez daha uyarıyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.