Başbakan destekli organize hayvancılık

Başbakan destekli organize hayvancılık

En geç iki yıla kadar yapılması planlanan Çubuk İhtisas Organize Hayvancılık Bölgesi'yle hayvancılık konusunda İç Anadolu Bölgesi'nin merkezi olmayı hedefliyor.

Çubuk en geç iki yıla kadar yapılması planlanan Çubuk İhtisas Organize Hayvancılık Bölgesi'yle hayvancılık konusunda İç Anadolu Bölgesi'nin merkezi olmayı hedefliyor. Dünyada ilk olan bu proje Valilik, Çubuk Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Ankara İli Kırmızı Et Birliği ortaklığıyla yapılıyor.

ÇUBUK'ta yapılması plananlanan Çubuk İhtisas Organize Hayvancılık Bölgesi'yle Çubuk, hayvancılık konusunda geçmiş yıllardaki liderliği tekrar ele geçirmenin hesaplarını yapıyor. Kapasitesi ve şartları açısından dünyada ilk olacak proje Valilik, Çubuk Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Ankara İli Kırmızı Et Birliği ortaklığıyla yapılacak. Organize Hayvancılık Bölgesi�nin Çubuk'un kaderini değiştireceğini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, "20-30 yıl önce benim çocukluğumda Başkent'in et ihtiyacının yüzde 40'ını Çubuk karşılıyordu. Organize Hayvancılılık Bölgesi kurulduğunda hayvancılık konusunda İç Anadolu'nun merkezi haine geleceğiz" dedi.

35 BİN HAYVAN KAPASİTELİ

Organize Hayvancılık Bölgesi'nin en geç iki yıla kadar faaliyete geçeceğini söyleyen Tuğluca projeyi şöyle anlattı: "Şabanözü istikametinde 2 bin 500 dönüm üzerine kuracağımız tesis 35 bin baş hayvan kapasiteli olacak. Organize Hayvancılık Bölgesi'ni yüzde 50'si valilik, yüzde 30'u Çubuk Belediyesi, yüzde 10'u Büyükşehir Belediyesi, yüzde 10'u da Ankara İli Kırmızı Et Birliği yaptıracak. Altyapı konusunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek bize söz verdi. Üst yapısı Ziraat Bankası ve TOKİ işbirliğiyle yapılacak."

İLKEL HAYVANCILIK DEVRİ KAPANACAK

Şu anda yapılan hayvancılığın çevreyi ve insan sağlığını tehdit ettiğini söyleyen Tuğluca Organize Hayvancılık Bölgesi tamamlandığında bunun ortadan kalkacağını söyledi.

BAŞBAKAN HASSAS

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın da projenin hemen bitirilmesini istediğini belirten Tuğluca Başbakan'ın bu projeyi neden çok önemsediğini şöyle anlattı: "Esenboğa Havaalanı'nı çok modern bir hale getirildi. Yollar yeniden yapıldı. Ama maalesef insanlar uçaktan burnunu tıkayarak iniyor. Denetimsiz ve kontrolsüz hayvancılık yüzünden havaalanına inen yolcular şehre kötü bir kokuyla "merhaba" diyorlar. Başbakanımız bu kokunun ve kötü görüntülerin derhal giderilmesini istedi. Organize Hayvancılık Bölgesi kurulduğunda bu koku da ortadan kalkacak." Tuğluca Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın da konuya önem verdiğini belirterek sürekli temaslar içinde olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.