Balık Satış Tezgahları Denetlendi

Balık Satış Tezgahları Denetlendi

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan denetim ekibi, ilçe merkezinde faaliyet balık satışının yapıldığı yerlere yönelik denetim ve kontrollerini artırdı.

Kurallara uyan balık satım yeri işletmecilerine teşekkür eden ekipler, denetimler sırasında esnafa hijyen konusunda bilgilendirme de yaptı.

Denetim ekibinde bulunan yetkililer, kontrollerde tezgahlarda bulunan balıkların taze olup olmaması, dondurulmuş gelenlerin buzları çözülerek satışa sunulup sunulmadığına dikkat ettiklerini söylediler.

İlk olarak, balığın gözlerinin parlak ve lekesiz, solungaçlarının kırmızı-pembe, pulları ve yüzgeçlerinin diri, derisinin gergin olması hususlarını incelediklerini vurgulayan yetkililer, balık alırken ve tüketirken dikkat edilmesi gerektiğine değinerek, “En çok satılan balıklardan birisi hamsi balığıdır. Bir balığın tazeliğini anlamanın püf noktaları vardır. Hamsi balığını iki parmağınızın arasına aldığınızda ezilmediğini hissetmelisiniz. Gözlerinin parlak olması gerekir ve özellikle iç kısmının beyaz bir parlaklıkta olması gerekiyor. Tazesi çok yararlı olduğu halde, bayatı da hayatı tehdit edecek kadar tehlikelidir. Her zaman tezgah açıldığında balıkların denetimlerini yapıyoruz. Denetimleri genelinde sabah yapıyoruz ama bazen balık sabah gelmiyor öğleden sonra tekrar gelerek bir daha yapıyoruz. Vatandaşlarımız satın aldıkları gıdalarla ilgili şikayetlerini asgariye indirmek için denetimlere devam ediyoruz” ifadesini kullandılar.

Denetim ekipleri, halk sağlığının korunması ve sağlıklı gıdaların tüketilmesi amacıyla çalışmaların süreceğini bildirildi.

balik.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.