Bakan Çiçek Çubuk'u Ziyaret Etti

Bakan Çiçek Çubuk'u Ziyaret Etti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Çubuk AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, gerekli tedbirler alınarak ülkenin zenginliklerinin işletilmesi gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Çubuk AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Bakan Çiçek, burada yaptığı konuşmada, üniversitenin Çubuk'u değiştireceğini ve ilçeyi gelişmişlik açısından ikiye, üçe, dörde katlayacağını belirtti.

Bir vatandaşın ilçeye yeni kurulan beton santrali hakkındaki şikayeti üzerine Çiçek, Kütahya'da gümüş üretilen tesisteki siyanür barajında yaşanan çökmeye ilişkin değerlendirmede bulundu.

Çiçek, şunları söyledi:

''Gerekli tedbirler alınıyorsa bu ülkenin zenginliklerinin işletilmesi lazım. Bir şey üzerine 'efendim, işte çevreye zarar veriliyor, şöyle oldu, böyle oldu' diye konuşuluyor. Biraz da medyatik olma hastalığı başladı Türkiye'de. O işletmeye iki defa heyet gönderilmiş ve denilmiş ki ''çevre için herhangi bir tehlikesi yok, bir sıkıntısı yok''.

Ben bu ülkenin bilim adamına, mühendisine vesairesine inanmayacaksam... (E, ben diyorsam var). Sen 'var' diyorsan, bu işle uğraşanlar da 'yok' diyor. Valiye dedik ki 'bir açıklama yapın'. Dün orada köylülerle çalışanlar neredeyse birbirlerine girdiler. Burası kapanırsa tabii orada bir sürü adam da işsiz kalacak. Biz valiyi aradık, (iki tarafla da bir araya gelin bakın, yanlış bilgiler varsa kaldırın ortadan. Alınması gereken tedbirler varsa onu da tüm yönleriyle inceleyin ve tedbirleri aldırın. Köylüde mağdur olmasın, eğer mağduriyet olacaksa oradaki işçiler de işten çıkmasın) dedik.''

Daha sonra Çubuk Kaymakamlığını ziyaret eden Çiçek, Kaymakam Cemal Şahin'den bilgi aldı.

Bakan Çiçek, ilçe emniyet müdürlüğünü ve adliye sarayını ziyaretinin ardından, Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Gökçedere Kuran Kursu öğrencileri yararına açılan kermeste ev hanımları ile bir süre sohbet eden Çiçek, kadınların üniversitenin ne zaman kurulacağı sorusunu şöyle yanıtladı:

''Bir ev kurarken hemen bir gecede her şey oluyor mu? Her şey zamanla oluyor. Üniversitenin buraya kurulması kararı verildi. Rektörünü de atadı. Burada Gazi Üniversitesinin yerleri var, bunları oraya veriyoruz. Bundan sonrasını onlar yapacaklar. Üniversite burada çok kısa sürede kurulacak.''

Mezun olan hafızların iş bulamadığından yakınılması üzerine de Çiçek, ''Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda alımlar yapıyor. Ancak hafızlık iş bulmak için değildir. Onu da söyleyeyim yanlış anlaşılma olmasın'' dedi

Atatürk Parkı'ndaki ziyaretinin ardından Bakan Çiçek, Süleyman Demirel Huzurevi ziyareti için makam otosuna bindiği sırada, atla makam otosunun yanına gelerek ''hoş geldiniz, hoş geldiniz'' şeklinde bağıran bir vatandaş, polis tarafından uzaklaştırıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Süleyman Demirel Huzurevi'ni ziyaretinin ardından, ilçeden ayrıldı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.