Bağımlılıkla Ortak Mücadele Toplantısı Yapıldı

Bağımlılıkla Ortak Mücadele Toplantısı Yapıldı

Bağımlılıkla ortak mücadele için toplantı düzenlendi.

Çubuk ilçesinde bağımlılıkla ortak mücadele için toplantı düzenlendi.

Çubuk ilçesinde bağımlılıkla ortak mücadele için toplantı düzenlendi.

Kurumlar arası koordinasyonun daha etkin şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla gerçekleşen toplantıda, Çubuk'taki bağımlılıkla mücadele sorunu ele alındı. Kurumlar arası iş birlikteliğinin gerekliliğinin vurgulandığı toplantıyla uyuşturucu, uyarıcı maddeler ile mücadele konusunda güvenlik tedbirleri başta olmak üzere, her türlü sosyal, kültürel ve eğitsel konularda işbirliğinin daha etkin yapılması kararlaştırıldı.  

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, yaptığı açıklamada, bağımlılıkla mücadelenin sadece bir kurumun işi olmadığını, tüm kurumların ve ilçe halkının el ele vererek mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Kurumların birbirinden habersiz ve kopuk şekilde mesafe katetmesinin mümkün olmadığını belirten Şahin, "Madde bağımlılığı sadece güvenlik meselesi değil, bir eğitim, bilinçlenme, toplumun gelişmesi meselesidir. Ülkemizde maalesef, uyuşturucu kullanımı ve bundan görülen zarar her geçen gün artıyor. Geçmişe nazaran hem uyuşturucuya yönelik ticarette hem de kullanımda maalesef olumsuz bir durum var. Bunu engellemek için topyekun bir gayretin içinde olmalıyız" diye konuştu.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da geleceğin teminatı olan çocukları korumak için diğer kamu, kurum ve kuruluşlarla sürekli irtibat halinde olduklarını ifade etti.

Birlikten kuvvet doğduğunu anlatan Acehan, "Çubuk'un ihtiyaçlarını birlikte değerlendirip, çözüm yolları arıyoruz. Hizmetlerin daha iyi düzeye gelmesi birlik ve beraberlikle oluyor. İlçemizi hep birlikte daha güzel yarınlara hazırlıyoruz" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karataş ise madde bağımlılığı konusunda kararlılıkla sürdürülen çalışmaların artarak devam edeceğini ve üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Adli olaylarda çok fazla artış olmadığına dikkati çeken Karataş, olaylara bakıldığında 2012'de 50, 2013'de 25, 2014'de 49 ve 2015'in ilk 4 ayında ise 18 adet uyuşturucu maddeyle ilgili adli işlem yapıldığını aktardı.

 

cubuk-ta-bagimlilikla-ortak-mucadele-toplantisi-5474419_b.jpg

Kaynak:Haberler.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.