BADER'in KONUĞU NİHAT ERGÜN OLDU

BADER'in KONUĞU NİHAT ERGÜN OLDU

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Muhalefet sistemi tartışmıyor, kişileri tartışıyor.

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Muhalefet sistemi tartışmıyor, kişileri tartışıyor. Bunu doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum" dedi.

Ergün, Bürokrat Ankaralılar Derneğince (BADER) Altındağ Kabakçı Konağı'nda düzenlenen "Milli İrade ve Bürokrasi İlişkileri" konulu toplantıda yaptığı konuşmada,Türkiye'deki mevcut sistemin 12 Eylül darbesinin eseri olduğunu söyledi.

Türkiye'de sistem karmaşası yaşandığını belirten Ergün, "Sistem karmaşası üç şekilde ortadan kaldırılır, gerçek bir parlamenter sistemle, yarı başkanlık sistemiyle ya da başkanlık sistemiyle. Üçü de Türkiye olarak işimizi görür. Bütün sistemlerde de aynı zamanda siyasi istikrarı sağlamak mümkündür ama bütün sistemlerin özü merkezinde milli irade olmasıdır" diye konuştu.

Muhalefetin yaklaşımını değerlendiren Ergün, "Muhalefet sistemi tartışmıyor, kişileri tartışıyor. Bunu doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum" dedi.

Ergün, "Milli irade ve bürokrasi ilişkisinin halen olması gerektiği kadar güçlü olmadığını düşünüyorum. Bunu hep birlikte güçlendirmek için gayret edersek, bence devlet mekanizmamızı daha iyi işletiriz ve ülkemizi de daha demokratik bir ülke seviyesine yükseltebiliriz" ifadesini kullandı.

BADER Genel Başkanı İbrahim Taşkesti ise Ankaralı bürokratları bir araya getirmek ve kentin geleceği için yeni projeler ortaya koyma hedefiyle kurulan derneğin, dünya veTürkiye gündemini yakından takip ederek, etkili isimleri eğitim ve bilgilendirme amaçlı üyeleriyle buluşturduğunu, etkinliklerinin devam edeceğini belirtti.

Konferansın ardından Taşkesti, Ergün'e kalem hediye etti.

bader-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.