"BADER" Mehmet DOĞAN'ı AĞIRLADI

"BADER" Mehmet DOĞAN'ı AĞIRLADI

Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER), tarafından geleneksel hale getirilen Hamamönü Söyleşilerinin Şubat ayı konuğu“Mehmet Akif ERSOY ve Taceddin Dergahı” başlıklı konuşmasıyla Türkiye Yazarlar Birliği fahri Başkanı D. Mehmet DOĞAN oldu.

Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER), tarafından geleneksel hale getirilen Hamamönü Söyleşilerinin Şubat ayı konuğu“Mehmet Akif ERSOY ve Taceddin Dergahı” başlıklı konuşmasıyla Türkiye Yazarlar Birliği fahri Başkanı D. Mehmet DOĞAN oldu.

Tarihi Kabakçı Konağı’nda 21 Şubat  2017 tarihinde gerçekleştirilen söyleşiye, son derece yoğun bir katılım gerçekleşti. Sözkonusu etkinliğe, Ankara’nın tanınmış STK’ları, işadamları ile üst düzey bürokratları katıldı. Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) Genel Başkanı Hilmi YAMAN ve Yönetim Kurul üyeleri, Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi Başkanı Şair Yazar İbrahim ERYİĞİT, Yazar Vedat GÜNEŞ, EGO Genel Müdürlüğü İç Denetim Birim Başkanı Recep KONOKMAN, Çankaya Vergi Dairesi Müdürü Mücadettin ŞANAL, ÇİMDER Genel Başkanı Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet KARAKUŞ, AHİD Pursaklar Şubesi Başkanı ve DSİ Ankara Şube Müdürü Nihat OĞUZ, İş adamı Ahmet ÖZTÜRK başta olmak üzere ismini sayamadığımız bir çok kıymetli bürokrat ve Ankaralı hemşehrimiz söyleşimize yoğun ilgi gösterdi.

Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un yakın zamanda andığımız ölüm yıldönümü ile İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıldönümüBağlantı nedeniyle BADER tarafından düzenlenen “Mehmet Akif ERSOY ve Taceddin Dergahı” konulu söyleşinin, bu bakımdan ayrı bir önemi olduğu vurgusuyla konuşmasına başlayan DOĞAN; İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif ERSOY’un Ankara’da Taceddin Dergahında ve eski Mecliste milletvekili olarak Hacettepe semtinde geçirdiği yaklaşık 3 yıllık hayatından önemli ve ayrıntılı kesitler sundu.

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı söyleşide, Osmanlı İmparatorluğunun son dönemini, Gazi Mustafa Kemal’in Mehmet Akif ERSOY’u Ankara’ya davetini ve milli şairimizin Milli Mücadeleye yapmış olduğu katkıları dile getiren Doğan; Milli şairin Taceddin Dergahı’nda geçen hayatından, burada kaleme aldığı şiirlerden ve İstiklal Marşının yazıldığı atmosfer ve yaşananlardan örnekler sunarak konuşmasını sürdürdü. Mehmet Akif ERSOY’un “Hakimiyeti Milliye” gazetesine yazmış olduğu yazıları dile getiren Doğan, ayrıca “Sebilür’reşad” Dergisi’nin çıkartılması sürecini de dile getirdi.

Sözkonusu söyleşinin karşılıklı soru ve sohbet bölümünden sonra,www.Baderankara.org köşe yazarı Yazar Vedat GÜNEŞ tarafından, çekilişle 10 talihli katılımcıya 10 kitap hediye edildi.

Son olarak söyleşiye ev sahipliği yapan BADER Genel Başkanı İbrahim TAŞKESTİ, program sonunda günün anısına D. Mehmet DOĞAN’a Derneğin sembolü olan konuşmacının isminin yazılı olduğu bir “Kalem”i de takdim etti. 

bader-vert-003.jpg

23 Şubat 2017 BADER Haber- Musa ÜLGER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.