Babası ile aynı kaderi paylaştı

Babası ile aynı kaderi paylaştı

Kızılcahamam'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerden anaokulu öğretmenliği öğrencisi Neriman Üce, Akkuzulu'da toprağa verildi.

BOLU Abant'tan piknik dönüşünde Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi yakınlarında meydana gelen korkunç trafik kazasında hayatlarını kaybeden Gazi ve Hacettepe Üniversiteleri'nin değişik bölümlerinde okuyan 11 kız öğrenciden biri olan Neriman Üce, babası ile aynı kaderi paylaştı.

Beş yıl önce babasını trafik kazasında kaybeden Neriman Üce, Cumartesi akşamı arkadaşları ile birlikte geçirdiği trafik kazasında 11 arkadaşı ile birlikte can verdi. Talihsiz öğrenci Neriman Üce, aynı kaderi paylaştığı babasına 'Babalar Günü'nde kavuştu ve Çubuk Akkuzulu Köyü'nde babasının mezarının yanında ayak ucunda toprağa verildi.


Korkunç kaza, Kızılcahamam yakınlarında TEM Otoyolunun Çeltikçi Beldesi Yakakaya Köyü yakınlarında meydana geldi. Bolu Abant'ta düzenlenen piknikten Hacı Tanrıkurt'un kullandığı 06 D 8538 plakalı Midibüsle Ankara'ya dönen öğrencilerin içinde bulunduğu araç, başka bir araçın sıkıştırması sonucu orta refüje çarpıp, yolun ortasında taklalar atıp, 90 metre sürüklendi. Kaza ile birlikte bazı öğrenciler araçtan dışarı fırlayıp parçalanırken, Beypazarı ve Ankara'ya kaldıralan öğrencilerden 11'i hayatını kaybetti.

Korkunç kazada can veren Neriman Üce, geçtiğimiz yıl Çubuk Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun olup, girdiği üniversite sınavında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü'ne girdi. Birinci sınıfı başarıyla geçen ve köyün en güzel kızları arasında bulunduğu belirtilen 19 yaşındaki Neriman Üce'nün 2 kardeşinin öldüğü 4 kardeşten ikincisi olduğu öğrenildi.

Kamyon şoförü olan baba Veyis Üce'yi 2004 yılında geçirdiği bir trafik kazasında kaybeden Neriman Üce, 14 yaşındaki ikiz kardeşleri Oğuzhan ve Cengizhan ile ev kadını annesi Yıldız Üce'ye bakmak istediği öğrenildi. Geçirdiği kaza sonucu babasından bağlanan küçük bir miktar Bağ-Kur emekli maaşı ile geçinen ailenin tek umudu olduğu belirtilen Neriman Üce'nin mezun olduktan sonra kardeşlerine ve annesine bakmak istediği öğrenildi. Talihsiz öğrenci Üce'nin ölüm haberi ailesini, kardeşlerini ve köy halkını mateme boğdu. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden Neriman Üce'nin cenazesini, hastane morgundan sabah saatlerinde Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi'nde memur olarak çalışan amcası Yusuf Üce ve yakınları tarafından ambulans eşliğinde memleketi Çubuk'un Akkuzulu Köyü'ne getirildi.


Yıl sonu nedeniyle piknik dönüşü gittikleri Abant dönüşünde kızının cenazesi ile karşılaşan anne Yıldız Üce, diğer çocukları ve yakınları arasında göz yaşı dökerek ağıtlar yaktı. Kızını okutup, geleceğini göremeden hayatının baharında toprağa verdiğini belirten gözü yaşlı anne Yıldız Üce, "Yavrumu hayatının baharında mürüvvetini, giyemediği gelinliğini göremedim. Babası gibi aynı kaderi paylaşan yavrumu benden kopardılar" diyerek ağıtlar yaktı.

Talihsiz öğrenci Neriman Üce'nin cenazesi, Akkuzulu Köyü'nde kılınan cenaze namazından sonra babasının mezarının ayak ucunda toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum