Azmiyle, Çalışmalarıyla Gençlere Örnek Oldu

Azmiyle, Çalışmalarıyla Gençlere Örnek Oldu

Küçük Yaşta Sitelere Gitti, Azmetti İşinin Patronu Oldu Yüze Yakın Usta Yetiştirdi

 

Çubuk'a  bağlı Yeşil Kent Köyü’nde doğup büyüyen Emin Mobilya’nın Sahibi Resul Somuncu (63), küçük yaşta çırak olarak gittiği Siteler’de işinin patronu olurken, yüze yakın mobilya ustası yetiştirdi.

11.20130517110122.jpg

-Sitelere Çırak Olarak Giden İlk 3 Kişi Arasında

                Yeşil Kent Köyünden 13 yaşında Siteler’e çırak olarak giden 3. kişi olduğunu söyleyen Resul Somuncu, yarım asırlık mobilya ustası olduğunu ve sektöre yüze yakın usta yetiştirdiğini belirtti. Hayatının mücadele ile geçtiğini anlatan Somuncu, hayatını sadece çalışarak geçirmediğini insanlara ve topluma faydalı bir kişi olmak için de mücadele ettiğini kaydetti.

-Gençlere Tavsiyesi İşlerini Sevmeleri

    12.20130517110140.jpg   

         Hayatının gençlere örnek olması gerektiğine değinen Resul Somuncu, gençlerin sanal alemden kurtulup hayata atılmaları gerektiğine dikkat çekerek, Siteler’de esnafın çalıştıracak çırak ve usta bulamadığını söyledi.

                Somuncu, sözlerin şöyle devam etti:

’’ 1963 yılında başladığım çalışma hayatımda her günüm bir mücadele ile geçti. Hayatımız sadece çalışmaktan da ibaret değildi. Bunun yanında bir okul gibi çırak, kalfa ve usta yetiştirdik. Ayrıca 23 yaşında cemiyetçilik çalışmalarıma başladım. Mobilyacılar Odasında yönetim kurulu üyeliği ile başlayan sosyal çalışmalarım, köyümüze kurduğumuz dernek ile devam etti. 2001 yılında Ak Parti Ankara İl Yönetimine kurucu olarak girdiğim siyasi hayatımda, partinin çeşitli kademelerinde görev yaptım. Bu gün Altındağ Belediyesi’nde Meclis Üyesi olarak halen görev yapmaktayım. Genç nesillere tavsiyem şu; yaptıkları işi sevsinler. Çıraklıktan yani tabandan gelen kimse kalmadığı için şuanda sitelerde hangi atölyeye girerseniz girin, baba ve iki oğlu, baba ve bir oğlu ya da baba ve üç oğlu olarak çalışmaktalar. Onun dışında dışarıdan çalışacak eleman bulunmamaktadır. Bu nedenle de eskisi gibi işçi ve sanatkar kalmadı. Yaklaşık 10 yıldır Siteler’de çırak hiç yok. Geçmişte her atölye okul gibi usta yetiştiriyordu. Şuana kadar benim sadece yetiştirdiğim usta sayısı yaklaşık 100’ü buldu. Onları gördükçe gurur duyuyorum. Yetiştirdiğim elemanlar benden daha zengin oldular. Çünkü zorlukta çekseler işlerini severek yapmayı onlara öğrettik. Bu duygu kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel bir şeydir.’’

-Ürünlerimiz Tamamen El İşçiliği

13.20130517110156.jpg

                Siteler’de kendilerinin imalathane olarak diğerlerinden farklı olduğunu ifade eden Somuncu,  ’’Biz el işi yapıyoruz. Fabrikasyon iş yapmıyoruz. Tüm ürünlerimizi el işçiliğinde yaptığımız için 15 günde ancak bir takım mobilya çıkarta biliyoruz. Bizim ürünlerimizde fabrikasyon ürünler olarak sadece kumaş ve sünger kullanılmaktadır. Onun dışında her şey el ürünüdür. Hem ürünlerimizin kaliteli olması hem de el işçiliği olması elbette fiyatları da etkiliyor. Biz ahşaptan yapıyoruz, fabrikalar suntadan yapıyor. Bunların hepsi fiyatları etkiliyor. Benim 30 yıl evvel mobilya verdiğim kişiler, şimdi çocuklarına, torunlarına mobilya almak için bize geliyor’’ diye konuştu.

-En Büyük İsteği Çubuk’tan Milletvekili Çıkartmak

            Ankara’nın 25 ilçesi olduğunu ve bu ilçelerden en az 5 milletvekili çıkmasını istediğini söyleyen Somuncu, özelliklede Çubuk’tan bir milletvekili çıkmasını çok arzuladığını belirtti. İlçeden en az bir milletvekilinin olmasının ilçeye daha çok hizmet gelmesi demek olduğunu vurgulayan Somuncu,’’Çubuk ve bölgesinden o yörenin insanı en az bir milletvekili olması demek, bölgenin en az iki kat daha fazla hizmet alması demektir. Biz bunu diğer bölgeler ve illerde görüyoruz. En azından kendi tanıdığımız insana sorunlarımızı, isteklerimizi daha rahat iletebiliriz’’dedi.   

-Çubuk Her Geçen Gün Büyüyor

            Çubuk’tan çıktığında ilçenin nüfusunun 13 bin olduğunu ve bu gün 100 binin üzerine çıktığının hatırlatan Somuncu, bu güne kadar alt yapısı olmayan ilçenin bu gün alt yapısının yapıldığını kaydederek, şunları söyledi:

’’Çubuk’ta alt yapı yoktu. Çubuk her geçen gün büyüyor, ilçeden benim geldiğimde 13 bin nüfusu vardı. Şuanda 100 binlerden bahsediyorlar. Şuan muazzam bir durumda alt yapının yapıldığını görüyoruz. Bazen gittiğimizde insanlarımız yollardan şikayet ediyorlar. Benim onlara söyleyeceğim biraz daha sabretsinler. İlçenin alt yapısı değişti, her yer kazıldı. Elbette yollar bozulacak, o kadar da olacak. Çubuk Belediyesinin elinde de sihirli değnek yok ki hemen yolları yapsın. Alt yapısı bitip yollar yapıldıktan sonra Çubuk’ta rahatlayacak.’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum